Clint Eastwood sa podelil o dojímavý príbeh, ktorý v sebe držal 60 rokov

Herec a režisér Clint Eastwood sa nemusí predstavovať. Získal toľko ocenení a cien, že sa stal živým symbolom filmového priemyslu.

88-ročný herec bol dvakrát ženatý a má 7 detí, no nerád hovorí o svojom osobnom živote.

Nedávno však vyrozprával príbeh, o ktorom mlčí už mnoho desaťročí a ktorý súvisí s jedným z jeho najslávnejších filmov.

Eastwood sa narodil v San Franciscu v roku 1930, počas veľkej hospodárskej krízy. Jeho otec pracoval v metalurgii a ako rodina sa často sťahovali. Clint sa narodil s hmotnosťou 5,1 kg, za ktorú dostal prezývku „Samson“.

Po škole sa presťahoval do Seattlu a pracoval tam ako plavčík a v roku 1950 išiel slúžiť do armády.

Ale mnohí nevedia, že keď mal Clint Eastwood 21 rokov, bol cestujúcim na palube lietadla amerického námorníctva, ktoré havarovalo v Tichom oceáne.

„Dohodli sa na tom, že ma zadarmo prevezú zo Seattlu do Almedy,“ povedal Eastwood. „V dôsledku silného vetra lietadlo havarovalo v oblasti útesu Reyes v Kalifornii. Skončil som na otvorenom mori – pamätám si, ako som si vravel: 21 rokov je príliš málo, ešte nie som pripravený zomrieť!“

Eastwood strávil niekoľko hodín na mori, než sa dokázal dostať na breh, kde sa snažil prostredníctvom vysielačky privolať pomoc.

Tento incident mu pomohol pri natáčaní filmu Sully, kde si hlavú úlohu zahral Tom Hanks. Film je o núdzovom pristátí lietadla Airbus A320 v studených vodách rieky Hudson v New Yorku v roku 2009.

Pilot Chesley Sullenberger, prezývaný „Sally“, musel urobiť zásadné rozhodnutie v zlomku sekundy, v dôsledku čoho nezomrel ani jeden zo 155 cestujúcich na palube.

„Keďže som zažil niečo podobné, a aj ja by som sa na mieste pilota pokúsil pristáť na rieke. Plus, Sally samozrejme poznal túto oblasť a urobil správnu vec.

Obdivujem ľudí, ktorí v takýchto kritických okamihoch nepanikária a zachovávajú si čistú hlavu. Toto sú najzaujímavejšie postavy,“ povedal Eastwood.

Je zaujímavé, že napriek zázračnému pristátiu a zachráneným životom sa Sallyho činy stali predmetom vyšetrovania, ktoré takmer zničilo jeho povesť.

„Pre mňa to bolo najzaujímavejšie: vyšetrovanie jeho činov napriek skutočnosti, že zachránil toľko životov,“ hovorí Eastwood.

Videli ste už tento film?

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Clint Eastwood sa podelil o dojímavý príbeh, ktorý v sebe držal 60 rokov”