back to top
streda, 24 apríla, 2024

Ibištek pre zdravie a krásu žien. Vôbec som netušila, ako mi dokáže pomôcť. Skúste ho aj vy

Milovníci ibištekového čaju nepotrebujú dlhé príbehy o tom, akú má mimoriadnu chuť či aké sú jeho výhody na ľudský organizmus. Nie každý však vie, že je to cenný pomocník pri starostlivosti o pokožku a vlasy.

Vďaka organickým kyselinám, antioxidantom, fytosterolom, polysacharidom, vitamínom, makroprvkom, mikroelementom, majú tinktúry a odvary z ibišteka výrazný liečivý účinok na pokožku. Výťažok z tejto rastliny je obľúbenou zložkou kozmetických výrobkov v Egypte, Tunisku a Turecku.

Okrem bohatého zloženia je ibištek rastlina, ktorá len v zriedkavých prípadoch spôsobuje alergické reakcie. Takto môže vyzerať komplexná starostlivosť o tvár, telo a vlasy vďaka jedinému produktu!

суданская роза

Ibištek na pokožku

Kleopatrin kúpeľ s ibištekom

Pravidelné kúpele z ibišteka zjemňujú, napínajú pokožku, dodajú jej jemne opálenie a pôsobia ako prevencia proti celulitíde.

2 pl sušených lístkov vložte do termosky a zalejte vriacou vodou. Nechajte to postať 1 hodinu. 500-800 g morskej soli nechajte rozpustiť vo vani s teplou vodou a následne do nej pridajte pripravený odvar z ibišteka. Procedúra by mala trvať 15–20 minút.

настой каркаде

Peelingová maska ​​s ibištekom pre všetky typy pleti

Pokožka sa zreteľne zjemní, jej farba sa zlepší a nadobudne prirodzený vzhľad. Vďaka tomuto postupu sa kožné bunky rýchlejšie regenerujú a začne sa proces výroby kolagénu.

2 pl sušených listov ibišteka pomeľte v mlynčeku na kávu, pridajte 2 lyžice ​​ovsených vločiek  a malé množstvo horúcej vody, aby sa vytvorila kašovitá zmes. Naneste ju na očistenú tvár a krk, masírujte, nechajte pôsobiť 10 minút a nakoniec opláchnite teplou vodou.

скраб с каркаде

Tonizujúci ľad na opuchy tváre

Začnite ranný rituál krásy pomocou tonizujúceho ľadu na báze ibišteka. Procedúra urýchli krvný obeh v tkanivách, eliminuje lymfatickú stagnáciu, zmierni opuchy a zlepší stav vašej pleti.

Odvar z ibišteka si pripravte podľa vyššie uvedeného receptu (pri kúpeli), nalejte ho do foriem a dajte zamraziť. Po umytí si pretrite tvár uterákom, potom si doprajte masáž s kockou ľadu. Osobitnú pozornosť venujte oblasti v okolí očí. Všetku prebytočnú tekutinu odstráňte pomocou uteráka.

косметический лед с каркаде

Maska proti starnutiu pre akýkoľvek typ pleti

Maska vyživuje, čistí, obnovuje pokožku, zmierňuje vysušovanie, podráždenie a zápal. Kontúry tváre sú pevnejšie, zreteľnejšie a vrásky vyhladenejšie.

Pri tomto postupe nebudete potrebovať žiaden odvar, ale samotné listy ibošteka. Položte ich do niekoľkých vrstiev na gázu alebo ľanové obrúsky namočené v teplom odvare. Používa sa na tvár, krk a dekolt. Pokúste sa ľahnúť a relaxovať, trvanie procedúry – 20 minút.

маска с каркаде

Ibištek na vlasy

Kondicionér na lesk a spevnenie vlasov

Ibištek normalizuje mazové žľazy, odstraňuje lupiny. Vlasy sa stanú lesklé, jemné a ľahšie rozčesateľné.

1 polievková lyžicu lupienkov vložte do termosky a zalejte 1 litrom vriacej vody. Nechajte lúhovať 1 hodinu. Po umytí vlasy opláchnite týmto odvarom.

уход за волосами

Maska z ibišteka proti vypadávaniu vlasov a na urýchlenie rastu vlasov

Maska zlepšuje krvný obeh v pokožke hlavy, vyživuje vlasové folikuly. Po niekoľkých procedúrach sa hustota vlasov zvýši a vypadávanie sa výrazne zníži.

2 lyžice sušených lístkov pomeľte v mlynčeku na kávu, zalejete vriacou vodou a nechajte lúhovať 20 minút pod pokrievkou. Masírujúcimi pohybmi aplikujte zmes na pokožku hlavy, nasaďte si na ňu čiapku na sprchovanie a nechajte pôsobiť 30 minút.

Dôležité! Maska na vlasy z ibišteka vám môže zafarbiť vlasy. Majitelia svetlých vlasov by ju mali používať opatrne.

Ak chcete získať viditeľný efekt tohto prírodného produktu, používajte ho pravidelne. Želáme vám veľa zdravia a krásy!

 

zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Newsletter

Prečítaj si

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Mám 45 rokov a až dnes som zistila, že na farbe hubky na riad záleží! TOTO BY STE MALI VEDIEŤ

Hubky na umývanie riadu sa nachádzajú v každej kuchyni...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne a otvorene prehovorila o svojom rozhodnutí nemať deti vo videu na TikToku. Žiaľ, musela zverejniť aktualizáciu,...

Manželstvo Richarda Gerea s o 33-ročnou mladšou manželkou, ktorá kedysi spávala na ulici, má „silnú karmickú energiu“

Po tom, čo Richardovi Gerovi stroskotali prvé dve manželstvá, sa herec rozhodol, že sa už nebude zapájať do srdcových záležitostí a mať ďalšie deti,...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína a olív, starobylých kamenných uličkách a malebných plážach  Antonia venovala celý svoj život výchove svojej...
Verified by MonsterInsights