Slovenská Vianočná výzva zasiahla celé Slovensko: Pomôžte dôchodcom aj vy

Koniec roka sa už blíži a s ním aj sviatky radosti a pokoja – Vianoce. Mnohí z nás sa tešia na to ako Štedrý deň strávia s rodinou alebo priateľmi. Avšak nie každý má takéto šťastie a mnoho ľudí trávi sviatky samo, bez príbuzných. Medzi nich patria aj seniory, ktorí sú v domovoch dôchodcov a nemajú už žiadnu rodinu alebo ich už nikto nenavštevuje.

 

Ilustračné foto

Zdroj: pexels.com

 

Potešte krabicou od topánok

Pre tieto prípady sa vytvorila zbierka pre seniorov aby boli aj pre nich Vianoce sviatkom radosti. Jediné čo treba spraviť je naplniť krabicu od topánok darčekmi, ktoré ich potešia. Organizátori zbierky rozdelili veci, ktoré môžete seniorom darovať do rôznych skupín: sladké/slané, zahreje zvnútra, zahreje zvonku, drogéria/kozmetika a niečo pekné/milé. “Naplnenú krabičku zabaľte do baliaceho papiera – ZVLÁŠŤ SPODOK A ZVLÁŠT VRCH a do 2. 12. odovzdajte kontaktnej osobe najbližšie k Vám. Pre zoznam kontaktných osôb kliknite sem. Zoznam stále aktualizujeme do 15.11,” znejú pokyny od organizátorov.

 

Zdroj: facebook.com/J.P.-S

Organizátori taktiež zverejnili aj podrobný zoznam vecí, ktoré by ste rozhodne do balíčkov dávať nemali. Krabice by určite nemali obsahovať alkohol, viditeľne použitú kozmetiku a oblečenie, sviečky (niektoré organizácie ich z bezpečnostných dôvodov neakceptujú) alebo zbytočnosti čo Vám ležia doma. Ak chcete šíriť túto správu neváhajte a zdieľajte tento nápad aj so svojimi známymi a rodinou. 

Zdroj: facebook.com/J.P.-S

Ak máte k zbierke nejaké otázky pozrite si obrázok nižšie, kde sú odpovede na najčastejšie sa vyskytujúce otázky.

Zdroj: facebook.com/J.P.-S

zdroj:hitky.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Slovenská Vianočná výzva zasiahla celé Slovensko: Pomôžte dôchodcom aj vy”