sobota, 27 júla, 2024

Staré svetre nevyhadzujem. Robím si z nich teplé papuče na doma. Takto ich urobíte aj vy

Keď príde zima, mnohí z nás chcú ostať v teple a nevystavovať sa chladnému počasiu. Koniec koncov, prechladnúť sa dá nielen na ulici, ale aj doma, a predovšetkým vtedy, ak vám mrznú nohy. A to, že je kúrenie zapnuté, neznamená, že sa vám to nemôže stať, samozrejme, pokiaľ nemáte doma aj vyhrievanú podlahu.

V niektorých ponožkách nám chodidlá mrznú z podlahy. V niektorých papučiach sa necítime príliš pohodlne. Z tohto dôvodu sa zrodila podivná symbióza ponožiek a papúč. Spočiatku môžete pociťovať stiesnenosť, no potom sa papuče mierne natiahnu a do pôvodného stavu sa už nedostanú. Ak ste teda fanúšikom papučovej kultúry. Nasledujúci návod na výrobu takýchto papúč je určený priamo vám!

Tieto podomácky urobené papuče nevyzerajú vôbec zle, však?

Na to, aby ste si niečo podobne vytvorili aj vy sami, nie je potrebné, aby ste vedeli štrikovať. A dokonca aj ten človek, ktorý nikdy nedržal v ruke ihlu, sa s týmto výrobkom popasuje bez problémov.

Budete potrebovať:

  • nepotrebný sveter alebo mikinu
  • nožnice
  • ihlu a niť
  • gumku
  • vložky do topánok alebo podošvy

Pokiaľ ide o vložky alebo podošvy, najlepšie je zvoliť podošvu, napríklad na espadrillky – nie je ťažké ich nájsť. Nebude sa vám v nich šmýkať ani otierať koža.

Keď sme si už vybrali jeden obetný sveter alebo mikinu, odstrihnite si z nich rukávy, nakoľko potrebujeme iba tie. Musia sa odstrihnúť tesne pod švom tak, aby šev zostal na rukáve a neskôr sa mohol zmeniť na pohodlnú obuv.

Teraz musíme odstrihnúť malý pás gumky. Je to potrebné, aby pri chôdzi obuv nepadala z nohy. Dĺžku gumky odmeriame v mieste záhybu, na obrázku je to znázornené červenými šípkami. Dĺžka gumky by mala byť asi o 1 cm menšia. Ak by to bolo viac, obuv by vám zbytočne zanechávala odtlačky na nohách. Gumku následne zošite s opačnou stranou v mieste, kde začína záhyb a končí priehlavok.

Prípravná fáza je dokončená, zostáva iba zošiť časti dohromady. Vezmite si rukáv a podošvu a prišite jedno k druhému. Môžete to urobiť z vnútornej aj z vonkajšej strany. Hotovo, teraz sa už nemusíte báť chladu.

 

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights