6 druhov toxických priateľov, ktorých by ste mali vymazať z vášho život

Priateľstvo je úžasná vec, ale iba v tom prípade, ak je úprimné.

Toxickí  priatelia môžu zmeniť váš život na peklo, zničiť sebaúctu a znížiť vaše priority a ciele.

Existuje 6 typov priateľov, ktorých by ste mali odstrániť z vášho života.

 

  1. Chabý priateľ

Falošné sľuby, meškanie a neistota nie sú charakterové črty, na ktoré by sme mali byť zvyknutí. Takáto osoba nerešpektuje váš čas, čo znamená, že nerešpektuje ani vás.

Okrem toho môže oslabiť vaše sebavedomie. Ak váš priateľ zvyčajné umiestňuje vašich priority na posledné miesto, stojí za to mu povedať, že takéto správanie nepovažujete za vhodné ani príjemné.

 

  1. Bezohľadný priateľ

Niektorí ľudia majú vo zvyku pravidelne sa zúčastňovať divokých akcií a dobrodružstiev, pri čom do toho často zapájajú aj svojich priateľov.

Na zabávaní sa nie je nič zlé, ale emocionálne stabilní a zodpovední dospelí ľudia si zvyčajne pretvárajú priateľov na seba. A neprimerané, nerozumné správanie je charakteristickou črtou adolescentov.

  1. Energický upír

Máte priateľa, ktorý vás po svojom odchode vždy nechá v pesimistickej nálade? A komunikovať s ním je ako orať obrovské pole?

Títo ľudia radi hovoria o svojich problémoch a každého  infikujú negativitou. V prípade, že je medzi vami blízky vzťah, potom stojí za to upozorniť daného človeka na jeho správanie.

 

  1. Vyhľadávač pozornosti

Dráma je zaujímavá iba v malom množstve. Platí to aj pre ľudí, ktorí radi robia tragédiu doslova zo všetkého. V opačnom prípade riskujete, že budete žiť celý život ako človek, ktorý neustále utiera takýmto ľuďom slzy z tvárí.

  1. Konkurent

Malá konkurencia je občas užitočná, ale niektorí ju privádzajú do extrémov. Konkurencia navyše často vyvoláva závisť, čo je v priateľstve mimoriadne nevhodné.

Ak s vami váš priateľ súťaží, buďte pripravení na to, že vás bude chcieť „prebiť“ a bude sa neustále chváliť svojimi úspechmi.

 

  1. Priateľ, ktorý nevynakladá úsilie

Priateľstvo si vyžaduje prácu oboch ľudí. V opačnom prípade je to hra na jednu bránu. Skutočný priateľ urobí všetko pre vaše šťastie a radosť.

Ak sú medzi vašimi priateľmi aj takíto ľudia, skúste s nimi tráviť menej času. Možno pochopia toxicitu svojho správania a budú sa chcieť zmeniť.

Ale ak neustále počujete výčitky na svoju adresu, potom to nie je pravé priateľstvo.

A akí sú vaši priatelia?

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “6 druhov toxických priateľov, ktorých by ste mali vymazať z vášho život”