Bazilika každoročne prichýli stovky psov opustených pútnikmi zo zahraničia

Každý rok navštívia baziliku v Guadeloupe milióny Mexičanov a cudzincov. Ale ich vznešený cieľ má aj neznesiteľné následky.

Počas sviatkov sa do baziliky dostane približne 10 miliónov turistov. Výsledkom sú nielen duchovné praktiky, ale aj problémy miestnych orgánov.

Po prvé, pútnici zanechávajú za sebou 497 ton odpadu.

Po druhé, často sa dostanú do rôznych stretov a problémov, čím je ohrozená aj bezpečnosť v meste. Polícia je preto nútená pracovať omnoho intenzívnejšie.

Po tretie, každoročne tu po sebe zanechajú približne 150 až 200 psov.

witter

Jednoducho ich tam nechajú napospas svojmu osudu.

Orgány sa rozhodli tento problém vyriešiť. Vytvorili projekt na upovedomenie pre všetkých pútnikov smerujúcich do baziliky.

„Tieto zvieratá, ktoré sú ďaleko od domova, nebudú schopné nájsť cestu späť. Zomrú od hladu, smädu a vyčerpania,“ hovorí Leticia Varela, poslankyňa Moreny.

Bazilika spolupracuje s aktivistami, ktorí sem prichádzajú každý rok po prázdninách, aby týmto psom pomohli.

Dočasne ich nechávajú vo svätyni, tým sa však problém nevyrieši. Aktivisti sa preto snažia presadiť špeciálny zákon, ktorý zakazuje opúšťanie psov ich majiteľmi.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Bazilika každoročne prichýli stovky psov opustených pútnikmi zo zahraničia”