Dobrí susedia zrekonštruovali a vymaľovali dom bývalej učiteľke na dôchodku

Bývalá učiteľka Anne Glancy z New Jersey čelila značným pokutám od úradov. Dôvodom je jej dom a pozemok: budova a okolie boli tesne pred rozpadom a žena nemala prostriedky na to, aby im dodala vylepšený vzhľad.

Anne pracovala mnoho rokov v škole a teraz je na zaslúženom dôchodku, čo jej nestačí na opravu domu a úpravu okolitého pozemku.

Podľa miestnych zákonov sú domy, ktoré kazia vzhľad ulice, pokutované. Annin majetok bol dlho pod dohľadom orgánov. Bohužiaľ, Ann nemá žiadnych príbuzných, ktorí by jej mohli pomôcť, ani priateľov, keďže bola skôr samotárskym typom človeka.

Avšak párik od vedľa jej prišiel na pomoc. Christine Polemusová už dlhšie venovala pozornosť osamelej žene, ktorej dom každým rokom upadal. Opakovane jej ponúkla pomoc, ale Ann ju vždy odmietla. Keď už bola situácia kritická, Christine zavolala manželovi Adamovi a pustili sa do práce.

Christine a Adam sa horlivo pustili do opravy domu. Celý víkend strávili pri opravách. Zavolali aj svojich priateľov a príbuzných a veci sa začali hýbať zrýchleným tempom!

Do septembra sa dom Anny zmenil na nepoznanie: bol pokrytý novými doskami, opravili sa aj okná a veranda, okolie domu skrášlil vynovený trávnik a stromy.

Pomoc susedov prospela nielen Anninmu domu, ale aj jej samej. Zdá sa, že ženino srdce sa roztopilo a podarilo sa jej nadviazať kontakt s pomocníkmi.

Keď úrady prišli skontrolovať vzhľad jej domu, jednoducho ho nespoznali. Pokuta bola zrušená a v Anninom dome sa teraz často organizuje pitie čaju s jej novými priateľmi.

Odborníci odhadli, že vykonaná práca by stála približne 10 – 15 tisíc dolárov, ale urobili ju zadarmo ľudia s veľkým srdcom.

Tomuto sa hovorí mať dobrých susedov!

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dobrí susedia zrekonštruovali a vymaľovali dom bývalej učiteľke na dôchodku”