Podvodníci okrádajú ľudí z vybuchnutej bytovky. Pozor, niektoré z účtov sú falošné!

Sováci sa nezaprú a ani počas tak veľkej tragédie, aká sa stala včera na prešovskom sídlisku. Aj ked‘ sa množstvo Slovákov spojilo a obetiam tragédie ponúkli pomocnú ruku, našli sa aj takí, ktorí si chceli prilepšiť na úkor ostatných.

Ľudia zdieľali viac než jeden „transparentný“ účet, na ktoré ľudia posielali peniaze v domnienke, že budú určené na pomoc rodinám, ktoré stratili domov. Jediný oficiálny účet je účet mesta Prešov, ktorý bol zverejnený na ich oficiálnej stranke. Je to tento:

Mesto Prešov zverejňuje číslo účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici.

Číslo transparentného účtu: SK90 7500 0000 0040 0859 1229
Variabilný symbol: 6122019

Všetky ostatné účtu nie sú overené a je možné, že finančné prostriedky z nich nebudú použité tak, ako si ľudia myslia. Do desiatej hodiny večer sa na oficiálnom účete vyzbieralo viac ako 47 tisíc EUR. Polícia upozorňuje na podvod a odporúča, skontrolovať si číslo účtu.

Vláda mestu sľúbila milión EUR, ktoré mesto použije na pomoc obetiam výbuchu. Premiér sa vyjadril: V pondelok hneď ráno na základe nášho rozhodnutia príde na účet mesta Prešov prvý jeden milión eur, z ktorého mesto bude môcť sanovať všetky potrebné záležitosti.“

https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/2958371847526351

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Podvodníci okrádajú ľudí z vybuchnutej bytovky. Pozor, niektoré z účtov sú falošné!”