back to top
streda, 24 apríla, 2024

Robotníci v USA si ročne zarobia okolo 90 000 dolárov: ľudia už strácajú chuť chodiť na univerzity

Robotníci v Spojených štátoch amerických si vedia každoročne na svoj účet pripísať až sedemmiestnu sumu!

Odborné školy si k sebe lákajú nových študentov hlavným faktom, ktorý spočíva v tom, že profesionálni pracovníci – inštalatéri, elektrikári, mechanici, dnes zarábajú viac ako ľudia s vysokoškolským vzdelaním. Kým priemerný plat vysokoškolsky vzdelaných ľudí je približne 52 000 dolárov ročne, niektorí robotníci – napríklad leteckí mechanici a vodiči špeciálnych strojov (rušňovodiči a podobne) dostávajú 100 000 dolárov a viac.

zdroj foto: pexels.com

Inštalatér v Atlante zarába 90 000 dolárov ročne – to je o 70% viac, ako je priemerná mzda v regióne!

Hoci v priemere absolventi vysokých škôl stále zarábajú viac, študenti odbornej školy si nemusia požičiavať a platiť pôžičky na štúdium, čo je v americkej spoločnosti veľmi populárne. Takéto štúdium je často platené zamestnávateľmi. Okrem toho, v Michigane a Georgii je vzdelávanie pracovníkov vo všeobecnosti bezplatné – na náklady štátu.

Áno, existujú odborné školy a miestne úrady, dokonca aj mnoho spoločností v súčasnosti uznáva, že vysokoškolský diplom nie je vôbec potrebný na získanie dobre plateného miesta.

Známi podnikatelia ako napríklad generálny riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook, a riaditeľka firmy Siemens pre USA Barbara Hamptonová verejne vyhlásili, že štvorročné štúdium na univerzite nezaručuje dostatočné znalosti na začatie kariéry. Cook dokonca dodal, že polovica všetkých nových zamestnancov spoločnosti Apple z roku 2018 nemá úplné vysokoškolské vzdelanie.

zdroj foto: pexels.com

Na to, aby ste si našli dobrú prácu, už možno čoskoro nebudete potrebovať ani bakalársky titul. Podľa amerického štatistického úradu práce z 10 povolaní, ktoré budú do roku 2026 najviac žiadané, si vysokoškolské vzdelanie vyžaduje iba jedno (priemerný zdravotnícky pracovník).

Okrem toho, ďalších šesť povolaní z tohto zoznamu – osobný asistent, zamestnanec reštaurácie, upratovač, údržbár, domáci opatrovateľ a kuchár si nevyžadujú ani úplné stredoškolské vzdelanie!

v roku 2026 si nebude vyžadovať vysokoškolské vzdelanie najmenej 64% povolaní a bakalársky titul bude potrebný iba pre 25%.

„Skutočný rozdiel medzi naším vzdelaním je to, o čom mnohí ľudia radšej neuvažujú: pripravujeme ľudí na povolania, ktoré jednoducho neexistujú a nikdy nebudú,“ hovorí Ellen Ruppel Shellová, autorka knihy o meniacom sa trhu práce.

Aký je váš názor na túto tému?

 

titulná foto: Photo by özgür özkan from Pexels

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Newsletter

Prečítaj si

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Istá žena videla svojho manžela plakať na dvore. Myslela si to najhoršie, vybehla von a videla, čo susedia urobili jej postihnutému manželovi.

Brittany Lynn Garrettová na vlastnej koži pozná, aké je to mať manžela v ozbrojených silách. Christopher bol vždy oddaný svojej krajine, ale práve vojna...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne a otvorene prehovorila o svojom rozhodnutí nemať deti vo videu na TikToku. Žiaľ, musela zverejniť aktualizáciu,...

Manželstvo Richarda Gerea s o 33-ročnou mladšou manželkou, ktorá kedysi spávala na ulici, má „silnú karmickú energiu“

Po tom, čo Richardovi Gerovi stroskotali prvé dve manželstvá, sa herec rozhodol, že sa už nebude zapájať do srdcových záležitostí a mať ďalšie deti,...
Verified by MonsterInsights