Stefan Mandel vyhral 14-krát v lotérii. Dokázal oklamať jej chránený systém a urobil to takto…

Od sedemdesiatych rokov minulého storočia sa podarilo zámerne vyhrať v lotérií len jednémi jedinéme človeku. Bol ním rumunsko-austrálsky ekonóm Stefan Mandel, ktorý nevyhral lotériu len raz. Podarilo sa mu to až 14 krát aj napriek tomu, že výhra v lotérií je všeobecne menej pravdepodobdná ako zasiahnutie bleskom.

Portál All that interesting uverejnil príbeh muža, ktorý žil počas sovietskej vlády, kedy bola životná úroveň na veľmi nízkej úrovni. Stefam Mandel mal manželku a 2 deti, no jeho mesačný plat dosahoval len niečo cez 88 dolárov, v prepočte približne 77 eur.

Tak ako všetci obyvatelia, aj Stefan si chcel v tom čase prilepšiť, pretože prežiť z tak nízkej výplaty bolo takmer nemožné. Stefan mal len 2 možnosti. Mohol sa vydať nezákonnou cestou, alebo mohol utiecť na západ. Prišiel však na inú, veľmi zaujímavú formu privyrobenia si. Vymyslel algoritmus, ktorý mu dopomohol niekoľkokrát vyhrať v lotérií.

Jednoduchý trik

Stefan nebol nikdy matematikom, bol len ekonómom, ktorý tvrdil, že správne aplikovaná matematika môže zaručiť šťastie. Aj toto bolo heslo, ktoré mu dopomohlo zarobiť si rozprávkové peniaze.

Ak by žil Mandel v dnešnej počítačovej dobe, riešenie tohoto problému by bolo veľmi jednoduché. Mandel začal s identifikáciou jackpotov, ktoré boli trikrát väčšie ako celkový potenciálny počet výherných kombinácií. Ak lotéria požadovala výber čísiel 1-40, výherných kombinácií v nej bolo až 3 838 380. Mandel čakal do momentu, kedy sa jackpot zvýši na trojnásobok tejto výšky kombinácií, čižen minimálne na sumu 11,5 milióna.

lotto-484801_960_720Zdroj: Pixabay

Mandel na to čakal preto, pretože ak by jeden lístok stál jeden dolár, mohol by zakúpiť každú kombináciu a následne získať dvojnásobok utratených peňazí. Mandel taktiež čakal až na trojnásobok jackpotu, pretože potreboval uhradiť režíjne náklady spojené s jeho výpočtami.

Mandela bavila aplikovaná matematika a to ho aj vytrhlo z biedy.

Rozhodol sa, že celá réžia tejto jeho „zábavky“ je dosť náročná na logistiku a tak do nej zapojil pár svojich známych – investorov. Mandel od nich zobral vklady, s ktorými mohol vytlačiť všetky potrebné lístky, na ktorých boli napísané všetky kombinácie čísel. Odniesli ich predajcovi a hra sa mohla začať. Vždy mali takmer 100% čancu, že vyhrajú. Vyhrané peniaze si vždy spravodlivo rozdelili.

Po pár výhrach sa Mandel rozhodol, že s rodinou odíde na západ. V Rumunsku vyhral približne 17 tisíc eur, no aj táto suma mu na to stačila. Aj napriek tomu, že Mandel vyhrával, musel vyplatiť aj spomínaných investorov. V roku 1987 vyhral 1,3 milióna, no po odrátaní výplat pre investorov mu zostalo len 97 tisíc.

Rok 1990

V roku 1990 sa Mandelovi podarilo vyhrať neuveriteľnú sumu 27 miliónov dolárov. K tak vysokej výhre mu dopomohla spolupráca s rozvíjajúcimi sa informačnými technológiami. Mandel bol v tom čase sledovaný agentami FBI, CIA a IRS, pretože sa im nepozdávali jeho časté výhry. Mandel tvrdil, že každý vysokoškolský študent matematiky dokáže vypočítať to, čo on.

Mandel sa kvôli svojej činnosti dostal aj za mreže. Polícia mu nedokázala žiadne protizákonné aktivity v rámci letérií, no obvinený bol z nevyplatenia investorov a z investičných podvodov. Ak by ste tento trik chceli využiť teraz, nepotešíme vás. Pravidlá lotérií sa od vtedy zmenili a nie je povolené, aby si ľudia tlačili vlastné lístky.

Rovnako nie je povolené stávkovanie s miliónmi lístkov. Mandel si momentálne žije v pokoji na tropickom ostrove pri pobreží Austrálie.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Stefan Mandel vyhral 14-krát v lotérii. Dokázal oklamať jej chránený systém a urobil to takto…”