V Košiach majú atrakciu na ktorú sa čakajú dlhé rady. Večer je najfotografovanejšou vecou v meste. Vstupné je…

Počas výstavby obrovskej konštrukcie v blízkosti Námestia osloboditeľov v Košiciach, nikto nevedel, čo sa to vlastne stavia. Dnes je už všetkým jasné, že ide o obrovské ruské kolo.

Košice sa stávajú z roka na rok viac atraktívnejším pre turistov z celého sveta. Počas aktuálneho vianočného obdobia k tomu dopomohlo ruské kolo, ktoré vyrástlo medzi hotelom Double Tree by Hilton a obchodným domom Dargov.

zdroj foto: mysmezeny.sk

Nečakané prekvapenie

Pre samotnou výstavbou a ani počas nej sa o tom, čo má z konštrukcie vzniknúť, nič nehovorilo. Výstavba bola zahalená rúškom tajomstva, no nakoniec vyšlo na povrch, že ruské kolo vzniklo za pomoci partnerského projektu mesta Košice, Košického samosprávneho kraja, organizácie Košice Región Turizmus, U. S. Steelu, spoločnosti T-Systems Slovakia.

Hovorca mesta Košice, Vladimír Fabian, povedal: „Návštevníkom Košických rozprávkových Vianoc to prinesie jedinečný zážitok zo skvostných výhľadov na vysvietenú Hlavnú ulicu a do blízkeho i vzdialenejšieho okolia. V rámci akcie bude venovaný jej výťažok na charitu.“ povedal pre KošiceDnes.sk 

zdroj foto: mysmezeny.sk

Presun parkovacích miest

Otvorenie ruského kola bolo naplánované na deň slávnostného otvorenia Košických rozprávkových Vianoc, na 5.12.2019. Ruské kolo bude fungovať počas celých sviatkov, až do 6.1.2020.

Pán Fabian uviedol: „Manipulačné práce súvisiace s výstavbou dočasne zablokovali polovicu parkoviska medzi Hiltonom a Dargovom, avšak po dokončení stavby bude zaberať len tretinu. Vyhradené parkovacie miesta boli presunuté inde a ostatní vodiči môžu využiť parkoviská v okolitých uliciach.“

Hovorca potvrdil, že o výstavbe ruského kola boli všetci dotknutí vopred infomovaní a prevádzkovateľ ruského kola pristúpil na všetky podmienky mesta a partnerov. Mesto mu vydalo povolenie na zabratie verejného priestranstva. Cena pre jesnu osobu je 4 eurá. Ak ste ale 4-ja platíte 15 eur. Deti sú zadarmo. 

Ruské kolo v plnej kráse:

zdroj foto: mysmezeny.sk

zdroj foto: mysmezeny.sk

Výhľad je úžasný

zdroj foto: mysmezeny.sk

 

zdroj:kosicednes.sk

zdroj foto:mysmezeny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “V Košiach majú atrakciu na ktorú sa čakajú dlhé rady. Večer je najfotografovanejšou vecou v meste. Vstupné je…”