Video: Vysoké Tatry sa dostali medzi 5 najkrajších pohorí v Európe. Pozrite sa na tú nádheru!

Mnoho Slovákov tvrdí, že práve Tatry sú jedným z najkrajších pohorí na svete. Ich tvrdenie sa napokon potvrdilo v medzinárodnom európskom hodnotení pohorí. Pozrite si video, ktoré to dokazuje:

5 najkrajších pohorí Európy :
Východné fjordy Islandu:

Narozdiel od celého Islandu je táto oblasť veľmi málo navštevovaná, ale neuveriteľne nádherná. Nájdete tu nedotknutú prírodu a môžete pozorovať vzácne druhy vtákov, soby, tulene a ak sa vám podarí, možno uvidíte aj polárnu líšku.

Bernské Alpy:

Bernské Alpy predstavujú bezpochyby jednu z najkrajších častí celých álp. Ak chcete vidieť majestátne zasnežené 4tisícovky, masívne ľadovce, kryštálovo čisté jazerá a nádherné dedinky, určite by ste nemali vynechať toto pohorie. Za zmienku určite stojí krásna dedinka Grindelwald, známe údolie s množstvom vodopádov Lauterbrunnen a jazero Oeschinensee, ktoré je akoby vsadené do masívnych skál.

Vysoké Tatry:
Jedinečné pohorie na severe Slovenska, ktoré sa stáva čoraz viac populárne.
Vysoké Tatry nám úplne prirástli k srdcu a určite predstavujú jedno z najkrajších pohorí Európy. Jedinou nevýhodou je, že v hlavnej sezóne ich navštevuje čoraz viac ľudí.

Dolomity:
Azda najznámejšie pohorie v Európe, ktoré musí navštíviť každý milovník hôr. Dolomity sú unikátne pohorie, ktoré je aj zapísané do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.Prokletije: Veľmi málo známe pohorie, ktoré sa nachádza na hranici medzi Čiernou Horou a Albánskom. V tomto pohorí si môžete vychutnávať monumentálne vápencové steny a hlboké doliny. Výhodou je, že počas celej turistiky stretnete minimum ľudí.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Video: Vysoké Tatry sa dostali medzi 5 najkrajších pohorí v Európe. Pozrite sa na tú nádheru!”