Kandidáta za PS/Spolu dobehla jeho minulosť: Kvôli rasistickým statusom odstúpil z kandidátky!

Len 24-ročný kandidát za stranu PS/Spolu, Erik Radačovský, len pred pár hodinami ohlásil odstúpenie z kandidátky do NR SR. Mladého Sabinovčana mal tak dobehnúť jeho mladícka nerozvážna minulosť. Na povrch “vyplávali” jeho rasistické poznámky smerované Rómskej menšine, ktoré zverejňoval prostredníctvom statusov na Facebook-u. Za svoje konanie sa verejne prostredníctvom rovnakého profilu ospravedlnil no to prospektívnym voličom nestačilo.

 

“Bol som rasista a dnes kandidujem za SPOLU,” začína svoj status, v ktorom sa za svoje chovanie chcel ospravedlniť. Netajil sa tým, že ako 16-17 ročný chalan sympatizoval s Mariánom Kotlebom.Bol som rasistom a netajil som sa tým. Neskôr som spoznal svet. Videl som, ako dokážu žiť mnohé národnosti pokope v harmónií a že nenávisť nie je cesta. Vo veku, kedy som vstúpil do dospelosti, som sa zmenil. Dnes je zo mňa úplne iný človek,” vyhlasoval o sebe Radačovský.

https://www.facebook.com/radacovskyblog/posts/505417253437718

Radili mu aby odstúpil

Sabinovčan si verejne uznal chybu a podporil to aj fotografiami, na ktorých je zachytení pri rôznych protestoch proti rasizmu. No aj napriek tomu mu v komentároch radili aby za týchto okolností radšej odstúpil. “Najlepšiu vec, akú môžeš teraz urobiť je, že odstúpiš z kandidátky. Ešte nikdy som sa nestretla s prejavmi tak obrovskej nenávisti k rómskemu etniku ako práve u teba. Je to desivé, že človek s takýmto myšlienkovým svetom sa rozhodne vstúpiť do politiky. Ty si časovaná bomba, ktorá môže kedykoľvek vybuchnúť nenávisťou. Máš ju stále v sebe, len ju potláčaš. Ver mi,” odkázala mu istá Milena P.

 

Statusy, ktoré vyšli na povrch boli plné hanlivých slov na adresu Rómskej komunity. Radačovský prirovnával Rómov k opiciam a dokonca im želal aj “guľku”. Prečítajte si ich tu:

Status kandidáta koalície PS/Spolu

Status kandidáta koalície PS/Spolu

Status kandidáta koalície PS/Spolu

Status kandidáta koalície PS/Spolu

Status kandidáta koalície PS/Spolu

Status kandidáta koalície PS/Spolu

Status kandidáta koalície PS/Spolu

Status kandidáta koalície PS/Spolu

Status kandidáta koalície PS/Spolu

Zdroj: facebook.com/Erik Radačovský

 

Nechce poškodzovať prácu kolegov

Napriek snahe o ospravedlnenie svojich nerozvážnych činov z minulosti, sa Erik Radačovský rozhodol odstúpiť z kandidátky NR SR. “Je pre mňa neprijateľné, aby za moje slová spred šiestich či ôsmich rokov niesla dôsledky strana a koalícia, ktorá mi dala príležitosť verejne sa angažovať.

Odstupujem z kandidátky PS/SPOLU a nebudem sa ďalej uchádzať o hlasy voličov v parlamentných voľbách,” píše v statuse už bývalý kandidát za stranu PS/Spolu. No aj napriek odstúpeniu nemieni prestať bojovať proti nenávisti, ktorú kedysi sám v sebe uchovával. 

https://www.facebook.com/radacovskyblog/posts/505910583388385

Toto rozhodnutie sa verejnosti ale aj straníckym kolegom páčilo a na adresu mladého Sabinovčana nešetrili slovami chvály:

Zdroj: facebook.com/Erik Radačovský

Čo si myslíte o jeho rozhodnutí Vy?

zdroj: facebook.com/Erik Radačovský / aktuality.sk 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Kandidáta za PS/Spolu dobehla jeho minulosť: Kvôli rasistickým statusom odstúpil z kandidátky!”