Kuracia polievka na chudnutie! Potrebujete len 6 prísad a kilá doslova zmiznú…Schudla som tak 4 kilá

Ľahká polievka s kuracím mäsom a ryžou je veľmi bohatá a sýta. Takýto prvý chod zhromaždí pri stole celú rodinu ešte predtým, ako ho pripravíte: lahodná aróma sa totiž bude vznášať po celom dome.

Táto kuracia polievka je pomerne nízkokalorická: výborne sa vám hodí do porcií diéty, ktorá odporúča jesť prvé chody ako hlavné. Polievka je zložená hlavne z veľkého množstva bielkovín a nachádza sa v nej málo sacharidov, kvôli čomu je zároveň sýta a ľahká.

Ingrediencie

  • 300 g kuracích pŕs
  • 2 ks vajec
  • 3 l vody
  • 1 bujón
  • 1 ks citróna
  • 100 g ryže

Príprava

  1. Kuracie mäso si narežte na malé kocky, zalejte vodou a varte okolo 30 minút, alebo dokým nebude mäso hotové. Image result for cut chicken breast
  2. Vajcia dobre rozmiešajte, pridajte šťavu z citróna a 100 ml bujóna.Image result for mix eggs
  3. Ryžu niekoľko ráz premyte, pridajte do hrnca k zvyšnému bujónu a postavte variť.Image result for cook rice soup
  4. Keď ryža zmäkne, uberte oheň a tenkým prúdom do hrnca vlejte vaječnú zmes. Dobre premiešajte, nenechajte zovrieť a vypnite. 

Vetvička petržlenovej vňate alebo kôpru polievku dozdobí a jedlu dodá úžasnú vôňu. Najlepšia bude ak ju budete podávať s krutónmi alebo suchármi, ale aj s kúskami chleba chutí veľmi dobre. Recept sa vám bude hodiť hlavne po sviatkoch, preto vám odporúčame aby ste si ho uložili a v správny moment ho tak mohli nájsť rovno pod rukou!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Kuracia polievka na chudnutie! Potrebujete len 6 prísad a kilá doslova zmiznú…Schudla som tak 4 kilá”