“Ľudia, ktorí používajú viac smajlíkov si užívajú sex častejšie,” tvrdí štúdia!

Zdá sa, že posadnutosť smajlíkmi má aj svoje výhody. Štúdia, ktorá bola zverejnená už 15. augusta v PLoS ONE, preukázala spojitosť medzi ich používaním a sexuálnou aktivitou. Na štúdií sa podieľali členovia The Kinsey Institute, ktorý je súčasťou Indiana University a členovia Katedry psychológie na Lake Forest College v Chicagu. 

 

Image result for sexting emojis

Zdroj: womenshealthmag.com

 

Výsledky štúdie pramenili z dvoch rôznych prieskumov, ktoré však boli rovnako zamerané na používanie smajlíkov a sexuálnu aktivitu respondentov. Prvého prieskumu sa zúčastnilo 5327 respondentov z USA vo veku 18 až 94 rokov, ktorí nemali v tej dobe žiaden vzťah. Väčšina respondentov (87%) sa identifikovalo ako heteresexuáli, 10% ako gayovia alebo lesbičky a 3,5% ako bisexuáli. Z tejto štúdie vzišli výsledky, že až 38% respondentov nikdy nepoužíva smajlíky, 29% veľmi zriedkavo a 28% ich používa pravidelne. 

 

Man and Woman Lying on Bed

Zdroj: pexels.com

 

Štúdiu podporili aj druhým prieskumom

Druhý prieskum slúžil na rozšírenie už dosiahnutých poznatkov z prvého prieskumu. Tohto online prieskumu sa zúčastnilo 257 respondentov vo veku 18 až 71. V tomto prieskume sa 84% respondentov identifikovalo ako heterosexuáli, 13,5% ako bisexuáli a 3% ako homosexuáli. Tento prieskum sledoval frekvenciu používania smajlíkov, intimitu a či si respondenti udržali so svojim potencionálnym partnerom kontakt aj po prvom rande.

Výsledkom štúdie bolo to, že 3% respondentov nikdy nepoužíva smajlíky so svojim potencionálnym partnerom. No naopak tí, ktorí pri písaní s potencionálnym partnerom používali smajlíky mali väčšiu pravdepodobnosť toho, že sa stretnú aj na druhom rande.

 

Image result for sexting emojis

Zdroj: chatelaine.com

 

Výsledky oboch prieskumov vykazovali rovnaké výsledky a to tie, že tí, ktorí udávali časté používanie smajlíkov mali viac rande a sexuálnych radovánok. Dôvody na používanie smajlíkov, ktoré respondenti udávali bol rôzne. Napríklad, že smajlíky dodávajú konverzácii viac “farby” a charakteru ale aj to, že tieto ikonky im pomáhajú ľahšie vyjadriť ich pocity. Je však škoda, že daná štúdia nepreskúmala aj to aké smajlíky respondenti pri konverzáciách s potencionálnymi partnermi používajú.

 

Image result for sexting emojis

Zdroj: washingtonpost.com

 

No v závere štúdie bolo vysvetlené, že práve smajlíky môžu dopomôcť vo formovaní intímnych a emocionálnych vzťahov. Neverbálna komunikácia vo forme smajlíkov vie vyhrotenú konverzáciu zľahčiť alebo posilniť tú pozitívnu. Takže sa rozhodne nebojte do ďalšej správy vložiť pár srdiečok a ukážte, že Vám na danej osobe záleží. Možno sa Vám pošťastí a z jedného rande môže vzniknúť krásny vzťah alebo aspoň “večerný špás” – je to všetko na Vás!

 

Používate aj Vy smajlíky v konverzáciách alebo sa im úplne stránite? Všimli ste si či to má vplyv na Vašu sexuálnu aktivitu?

zdroj: vice.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on ““Ľudia, ktorí používajú viac smajlíkov si užívajú sex častejšie,” tvrdí štúdia!”