Aj Vám vadia ohorky z cigariet na zemi? Tento vtipný koncept funguje už aj na Slovensku!

Cigaretka na balkóne, po ceste na zastávku či na prechádzke so psom no kam dať “špaky”? Niektorí fajčiari nedovidia ani na najbližší kôš a ohorok radšej uhasia nohou na zemi. Takéto konanie iba ďalej znečisťuje naše prostredie a robí z ulíc a chodníkov smetný kôš. No na tento problém sa našlo veľmi kreatívne a vtipné riešenie, ktoré sa adaptovalo do Prievidze a Bratislavy. Bude Vaše mesto ďalšie, ktoré tento trend bude nasledovať?

 

Selective Color Photography of Person Holding Cigarette Stick

Zdroj: pexels.com

 

Facebooková stránka Lepší Lamač krátko po novom roku uverejnila fotku s novým typom košov na ohorky. Tento “novoročný experiment” ako to sami pomenovali, “je založený na princípe postrčenia (nudging), kedy ľudí motivujete cez malé formy pozitívnych a nepriamych podnetov k zmene správania,” píše sa v statuse. Pomocou ohorkov od cigariet môžete vyjadriť svoj názor na otázku, ktorá je na koši napísaná (viď foto). Rovnaký koncept odhadzovania ohorkov od cigariet funguje aj v Prievidzi. Takéto riešenie je estetickejšie ako staré koše a určite pobaví aj okoloidúcich nefajčiarov.

https://www.facebook.com/lepsilamac/posts/2187616744866647

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2943948582282560&set=p.2943948582282560&type=3&theater

Čo poviete na takéto koše? Uvítali by ste ich aj vo Vašom meste/dedine?

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Aj Vám vadia ohorky z cigariet na zemi? Tento vtipný koncept funguje už aj na Slovensku!”