sobota, 27 júla, 2024

Ak si všimnete týchto 8 vecí vo svojom vzťahu, môžete si byť istý, že si s partnerom navzájom dôverujete!

Expert na vzťahy – Tim Lott – tvrdí, že existujú 3 dôležité aspekty úspešného vzťahu: komunikácia, rešpekt a dôvera. Dôveru považuje za ten najťažší aspekt. No aj napriek tomu musíte mať vždy vieru a nádej aj keď ste v minulosti spravili niekoľko chýb, pretože bez nich neexistuje budúcnosť píše portál Brightside.com.

 

V tomto článku sa dočítate 8-mich znakoch toho, že sa Váš vzťah s partnerom uberá dobrým smerom.  

 

# 1  Nebojíte sa byť sami sebou

Podľa psychológov existujú imaginárne a prirodzené vzťahy. Vystupovanie na verejnosti je príznačné pre imaginárne vzťahy a používame ich na to aby sa zdalo, že ste spadli ako anjeli zo samého neba. V prirodzených vzťahoch sa nehanbíte alebo nebojíte byť samým sebou. Vtedy aj Váš partner pochopí, že nie ste robot a sa potrebujete citíť komfortne a “ako doma”. Napríklad môžete chodiť po byte v rozopnutých nohaviciach a telefonovať pritom, jesť pomaranče v posteli a stále pociťovať to, že Vašej polovičke to vôbec nevadí.

 

Man and Woman Taking Photo in Front of Mirror

Zdroj: pexels.com

 

# 2  Hovoríte si detaily o svojom dni

Keď sa po dlhom dni v práci alebo po stretnutí s priateľmi vrátite domov, chcete o svojom dni porozprávať svojmu partnerovi. Nezatajíte ani to, že nejaký kolega Vás dnes naštval. Takéto zdieľanie informácii vytvára dôveru a harmóniu vo Vašom vzťahu a to robí z Vášho partnera aj Vášho blízkeho priateľa. Podľa vedcov je taktiež dôležité zaujímať sa aj o život Vašej polovičky.

 

Man and Woman Sitting Together in Front of Table

Zdroj: pexels.com

 

# 3  Nebojíte sa hovoriť o sklamaniach z minulosti

Môžu to byť problémy s rodičmi, predošlé nevydarené vzťahy alebo ťažká operácia. Takéto veci nehovoríme ľuďom, ktorým nedôverujete. Psychológovia tvrdia, že v takých prípadoch je dôležité oddeliť minulosť a prítomnosť a určite svojho partnera s nikým neporovnávajte. Okrem toho ak ste otvorený rozprávať sa o svojich skúsenostiach s človekom, ktorého milujete, získate tak vyššiu mieru dôvery. Ale je dôležité aby ste neboli príliš úprimný aby ste nikoho neurazili.

 

Grayscale Photography of Crying Woman

Zdroj: pexels.com

 

#4  Máte spoločný účet v banke alebo poznáte svoje PIN kódy od karty

Páry tvrdia, že zdieľanie spoločného bankového účtu môže byť znakom dôvery a šťastia. Sú otvorený konverzáciám o finančných problémoch a snažia sa nájsť kompromisy, ktoré pridávajú benefity každému vzťahu. Podľa Shaunti Feldhahn (vedkyňa), takéto správanie pomáha párom lepšie zvládať problémy namiesto pomyslenia na to, že by vzťah ukončili.

Man in Brown Long Sleeve Sweater and Black Pants Sitting on Brown Sofa Chair Using Laptop
Woman Holding Card While Operating Silver LaptopZdroj: pexels.com

 

#5  Nekontrolujete sa navzájom

Problémy s dôverou vedia zničiť vzťahy veľmi rýchlo hlavne v prípadoch ak jeden s partnerov je chorobne žiarlivý a vyvoláva alebo píše svojej polovičke každú hodinu. Ak tomu druhému nedovolíte nazrieť do Vášho telefónu hneď musí byť za tým milenec čo značí, že vo vzťahu chýba dôvera. Ak necháte toho druhého “dýchať” a prestanete sa kontrolovať, znamená to, že ste vyrovnaný so svojim parterom ale aj sami so sebou. Psychológovia taktiež tvrdia, že je možné napraviť to ak Vás niekto prílišne kontroluje. No k tomu je treba podstúpiť mnoho emocionálnych riskov a naučiť sa dôverovať.

 

Woman Hugging on Man

Zdroj: pexels.com

 

#6  Nebojíte sa nechať svoj mobil nezaheslovaný

Podľa rôznych štúdii, sociálne siete vedia v človeku podnietiť pocity žiarlivosti. Najmä Facebook a Instagram sú dôvodom mnohých hádok či dokonca rozchodov. Predstavte si, že idete autom domov a Vaša polovička Vás požiada o to aby ste mu podržali telefón a Vy uvidíte jeho konverzácie vo WhatsApp-e. Takúto vec spravia iba tí, ktorí nemajú čo skrývať. Ak môžete bez problémov nechať svoje zariadenia bez hesla ak ste so svojim partnerom, určite ste vo svojom vzťahu dosiahli zdravú mieru dôvery.

 

Man in Red Long-sleeved Shirt

Zdroj: pexels.com

 

# 7  Cítite sa bezpečne pri vyjadrovaní pozitívnych ale aj negatívnych emócii

Každý z nás má chvíle, keď sa všetko začne kaziť. Ak ste otvorený prekonzultovať to s Vašou polovičkou znamená to, že im dôverujete. Ak sa zbavíte strachu z toho, že by Vás mohol partner raniť tým, že Vás bude súdiť, je to veľká výhra pre Váš vzťah čo Vám dodá pocit bezpečia. Potom sa už nebojíte rozprávať o svojich skutočných pocitoch. A aj napriek tomu ak sa urazíte, nebojíte sa, že o milovaného človeka prídete, pretože obaja viete, že rozchod nie je riešením. Podľa psychológov je to dôležité hlavne pre ženy, ktoré sa cítia bezpečne, keď vedia, že sa ich vzťah niekam posúva.

 

Man and Woman Lying on Bed

Zdroj: pexels.com

 

#8  Ak si obidvaja viete priznať chybu a rozdeliť si zodpovednosť

Ak sa delíte nie len o povinnosti v domácnosti ale aj o emocionálne povinnosti, medzi vami existuje dôvera. Ak neignorujete rôzne problémy, preukážete empatiu a priznáte si chybu je to znakom zdravého vzťahu. Je veľmi dôležité aby ste za Vaše pocity nevinili partnera.

 

Couple Having A Misunderstanding

Zdroj: pexels.com

 

Je aj Váš vzťah založený na dôvere? Alebo by ste chceli na tom so svojim partnerom popracovať?

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights