sobota, 27 júla, 2024

Slovenský spisovateľ Havran má na krku obvinenie: Za svoj komentár na kňaza Kuffu si poriadne zavaril

Ešte koncom júna 2018 publicista a moderátor Michal Havran napísal komentár s názvom Pošlite Kuffu do cirkusu. Ten vzbudil veľkú kontroverziu no a po skoro po dvoch rokoch sa do toho “obula” aj NAKA. Tá stíha Havrana za za jeho “obvzlášť nevyberané” slová na adresu Mariána Kuffu. 

 

Hlavným cieľom Havranovej kritiky Kuffu bola jeho náklonnosť k politickej strane ĽSNS a ich programu. Kuffa je známy jeho názormi na interupcie a LGBT komunitu. „… jeho pôsobenie znemožňuje akúkoľvek vecnú diskusiu o postavení nieže LGBT, ale žien, mužov, detí, vlastne akejkoľvek živej ľudskej bytosti, ktoré si tento čudný človek dovoľuje karhať, liečiť, ponaúčať alebo im požehnávať,” píše sa v komentári Pošlite Kuffu do cirkusu.

 

S informáciou o tomto obvinení prišla advokátska kancelária Jána Čarnogurského mladšieho. To potvrdil aj hovorca prezídia Policajného zboru Michal Slivka. „Koncom januára vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil osobu M. H. z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia a z prečinu ohovárania,” prehlásil Slivka. Podľa Trestného zákona sa jedná o paragrafy 423 a 373.

 

Havran sa však bráni

Spisovateľ sa k obvineniu vyjadril svojsky pomocou statusu na Facebooku. “Nie. Za textom si stojím, rovnako, ako aj za výberom použitého jazyka, bol to zámer, ktorý nie je žiadnym mojim vynálezom, ale nadväzuje na tradíciu pamfletu a teologického pamfletu z čias Reformácie,” obhajuje svoje konanie Havran. “Nečudujem sa, že sa prípadu zmocnil Čarnogurský, Hrbáčkov kamarát, ktorý v prvom návrhu písal dokonca o urážke Boha…ide o pokus z rodiny Čarnogurský zastaviť, tak ako v minulosti spisovateľov Martina Kasardu a Martina Kleina, niekoho, koho označia za zahraničného agenta, ktorý si dobre žije,” dodáva Michal Havran.

https://www.facebook.com/havran.michal/posts/10221327958129297

Ľudia sa ho zastávajú

No Michala Havrana sa zastala aj samotná šéfredaktorka denníka Sme, Beata Balogová. „Michal Havran sa nevysmieva z viery, kresťanov alebo z katolíkov ale konkrétne z Mariana Kuffu, ktorý opakovane nevyberavo útočil na menšiny. Poukazuje na nebezpečný náboženský fanatizmus a to ako je možné zneužiť vieru na presadzovanie extrémnych názorov ktoré ohrozujú demokraciu,” hovorí Balogová v prospech stíhaného spisovateľa.

Zdroj: facebook.com/Havran Michal

 

zdroj:aktuality.sk

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights