sobota, 27 júla, 2024

6 dôvodov, prečo sú svadobné prstene dôležitejšie, ako si myslíte. Kňaz nám povedal, prečo si ich nemáte dávať dole

Tento článok uverejnil americký pastor Dave Willis: „Ako pastor mám veľa svadieb. Toto je jedna z najobľúbenejších častí mojej práce. Som priamo v prvom rade najkrajšieho momentu, aký môžu ľudia zažiť.

Rád sledujem, ako sa ženích snaží zadržať slzy, keď prvýkrát vidí svoju nevestu kráčať smerom k oltáru. Páči sa mi, že pár sotva počuje slová, ktoré hovorím počas obradu, pretože sa pozerajú jeden druhému do oči a užívajú si blaženosť samotného okamihu.

Milujem všetko, čo so sebou prináša svadba.

Jedna z najhlbších častí obradu nastáva, keď mi predkladajú snubné prstene. Položím ich na vrch svojej Biblie a hovorím o tom, aké sú krásne, a sledujem pár, ako si nervózne odovzdáva prstene s výrazom: „Teraz ho už NIKDY nezložím!“

Je mi smutno, keď si ich toľko párov skladá dole. Niekedy sa to stáva z veľmi praktických dôvodov, ako kožné problémy alebo pracovné podmienky, ktoré neprospievajú šperkom, ale vo väčšine prípadov ich človek jednoducho nechce nosiť a vymýšľa dôvody, prečo to nie je také dôležité.

Veď aj samotný Frodo z knihy Pán prsteňov zistil, že prsteň môže mať niekedy oveľa väčší význam, ako si myslíme!

  1. Či už nosíte prsteň alebo nie, toto je PRVÉ, čo si ľudia všimnú, keď sa s vami stretnú, a často si urobia názor o vašom záujme uzavrieť manželstvo na základe prítomnosti alebo neprítomnosti prsteňa.

Moja babička bola vdovou niekoľko desiatok rokov. Už na začiatku manželstva ju dedko podvádzal a ona sa z týchto rán nikdy nepozbierala.

Aj dnes, keď hovorí o niekom, či už ide o osobu, ktorú pozná, alebo o celebritu (dokonca aj o pastoroch), všíma si, či nosí prsteň alebo nie.

Na základe jedného prsteňa robí závery o úprimnosti muža a jeho oddanosti k manželke. Hoci to môže byť veľmi pochybný ukazovateľ, robí to tak veľa ľudí.

 

  1. Prsteň je každodennou pripomienkou, že všetky vaše rozhodnutia, ktoré urobíte, budú mať vplyv aj na vášho manžela či manželku.

Od chvíle, keď ste si povedali áno, je každý aspekt vášho života spojený s vašimi partnermi. Všetko, čo robíte so svojím časom, slovami, peniazmi atď., ich nejako ovplyvní, prsteň je preto jednoduchou pripomienkou, že všetko, čoho sa dotknete, ovplyvní vaše manželstvo.

 

  1. Prsteň je symbolom úcty k vašej polovičke.

Rešpektovanie manželstva sa nemeria iba tým, čo hovoríme. Pod lampou je najväčšia tma.

Prsteň je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako môžete túto úctu prejaviť, najmä keď vás manžel/ka požiadali, aby ste ho nosili alebo povedali, že je to pre nich veľmi dôležité.

Ak vás váš manžel alebo manželka požiadali, aby ste si ho dali a vy ste túto požiadavku neustále odmietali, prejavujete tým neúctu a ignorujete jeho pocity.

  1. Váš prsteň je prvou obrannou líniou proti nevere.

Prsteň nie je spoľahlivou obranou proti nevere, ale určite je prvou obrannou líniou. Nosenie prsteňa prirodzene sprostredkuje správu: „Som ženatý. Som verný. Moje manželstvo je pre mňa dôležité.“

Ak sa pokúsite byť „v manželstve potajomky“, pričom váš rodinný stav zostane v tajnosti, verte, že svojho partnera či partnerku nerešpektujete. Pretože len ľudia, ktorí nerešpektujú manželstvo, sa správajú takto.

 

  1. Prsteň je pre vaše deti viditeľným symbolom, že vám záleží na vašom manželstve.

Ak máte deti, jednou z najdôležitejších lekcií, ktorú môžete naučiť, je, ako by malo manželstvo vyzerať.

Ukážte svojim deťom krásu manželov, ktorí si prejavujú svoju oddanosť nielen v súkromí, ale aj na verejnosti. Trvá to omnoho viac ako len prsteň, no prsteň bude prvým znakom vašich pocitov.

 

  1. Neexistuje žiaden dobrý dôvod nato, aby ste ho nenosili!

Ako som už povedal na začiatku, existuje niekoľko praktických výnimiek, no v prípade, že je to len otázka preferencie, prečo by ste si ten prsteň nemali dať?

Čo si o tom myslíte? Nosíte snubné prstene?

zdroj: patheos.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights