sobota, 27 júla, 2024

Bratská láska: Schudol 27 kíl aby bratovi daroval obličku!

Jednovaječné dvojčatá si vo svojom živote užijú kopec srandy. Svoje o tom vedia James s Dalton, ktorí tento “dar” vo svojom detstve využili naplno. Robili si srandu z učiteľov a chodili jeden namiesto druhého do školy. No tento prípad nebol jediným, kedy im ich bratská blízkosť a genetika pomohla ako informuje portál TODAY.

 

Zistili to náhodne

Všetko sa začalo, keď Dalton (teraz 29) vo svojich 25-tich rokoch absolvoval preventívnu prehliadku do práce. Tam mu zistili problémy s krvným tlakom, ktorý mal 200/180 čo je ozaj život ohrozujúce. Okamžite ho tak previezli do nemocnice na podozrenie z mozgovej mŕtvice.

Tam mu zistili zlyhávanie obličiek čo sám nechápal, keďže sa po zdravotnej stránke cítil naozaj zdravo. U Daltona sa tak potvrdil zápaľ obličkových glomerul – glomeluronefritída, ktorá síce nie je genetická ale vedie k zlyhaniu obličiek.

 

Brat mu zachránil život

Dalton bol síce v treťom štádiu zlyhávania obličiek, jeho obličky mu správne fungovali až do apríla 2017, keď začal z domácou dialýzou. To mu pomáhalo až do januára 2018, kým nedostal zápaľ pľúc – stav, ktorý si vyžadoval hemodialýzu (stroj a umelá oblička mu čistila krv). Doktori mu tak navrhli transplantáciu obličky, ktorá by v jeho prípade bola jedinou nádejou na plnohodnotný život. Preto Dalton požiadal svojho brata Jamesa aby bol jeho darcom. “Bola to najdôležitejšia vec, ktorú som musela spraviť,” priznáva James.

 

Dalton sa cítil dobre

Zdroj: today.com

 

Musel sa zmeniť

No všetko nebolo také ľahké ako sa zdalo, predtým ako James mohol darovať svoju obličku svojmu dvojčaťu musel schudnúť. James bol vždy tak povediac “prisebe”. Nepomáhala mu pri tom ani jeho práca, kedy väčšinu času presedel v aute alebo v lietadle a často sa stravoval vo fastfoodoch. Jeho prvým krokom bola zmena práce a z obchodného manažéra hotela sa stal manažér jednej pobočky čo si už nevyžadovalo neustále cestovanie.

Ďalším krokom bolo zredukovanie príjmu sladkých nápojov a to mu jednoznačne pomohlo zmeniť aj svoj vlastný život. Začal jesť viac zeleniny a ovocia, pohyb si doprial častejšie a to tak, že radšej využil schody namiesto výťahu.

 

James musel schudnúť

Zdroj: today.com

 

Podarilo sa mu schudnúť 27 kíl!

Zdroj: today.com

Všetko dobre dopadlo

Do plánovanej operácie sa mu podarilo schudnúť 27 kíl a tak sa stal vhodným darcom pre svojho brata. To, že darcom bolo identické/jednováječné dvojča dopomohlo aj pri prijatí transplantátu do tela.

Preto sa doktori nemuseli obávať odmietnutia transplantátu a Daltonovi nemuseli podávať žiadne imunosupresíva. “Je to šanca, možnosť pomôcť známenu, neznámemu, susedovi či rodinnému príslušníkovi a myslím si, že urobil som to čo by urobil každý človek. Neexistuje nič výnimočnejšie a viac naplňujúce,” hovorí James.

 

James Ingley lost 60 pounds to donate a kidney to his brother Dalton.

Zdroj: today.com

zdroj: today.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights