sobota, 27 júla, 2024

“Činy hovoria hlasnejšie než prázdne slová,” hovorí Zdeněk Pohlreich. Rozbehol rozvoz jedál zadarmo pre záchranné zložky v Prahe!

V týchto dňoch je solidarita a pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú určite na mieste. Ľudia pomáhajú šitím rúšok, ktoré rozdávajú zadarmo alebo vyrábajú iné ochranné pomôcky do nemocníc. Pomáha aj speváčka a vyučená krajčírka Lucie Bílá, ktorá dennodenne šije rúška pre Nemocnicu v Kladne. Pomôcť sa rozhodol aj známy šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.

 

Podobná iniciatíva už existuje

Spolu z porotcom z českej verzie show MasterChef, Janom Punčochářom začali rozvážať obedy pre hasičov, policajtov a záchranárov v Prahe. „Zohnal som nejaké sponzorské peniaze, založil transparentný účet, my investujeme svoje know how a zázemie. Pretože varenie je to jediné, čo vieme. Tak než aby sme šili rúška, chceme dať najesť tým, ktorí sú teraz pod tlakom,“ ozrejmil známy šéfkuchár. Súbežne s touto iniciatívou funguje aj aktivita Nekašleme na vás, no to zakladateľom sa Pohlreich dohodol ako budú súbežne fungovať aby sa doplňovali.

https://www.instagram.com/p/B-EOnYVH3cE/

Chce im dopriať pravidelné jedlo

Vďaka spojeniu Pohlreicha a Punčochář, ktorý vlastní reštauráciu U Matěje, už od utorka začnú rozvozom jedál. Pre územie Prahy tak denne potrebujú 132 porcií pre zdravotnícke záchranné zložky, 150 porcií pre hasičský záchranný zbor a 550 porcií pre mestskú políciu. „Ľudia pracujúci v týchto zboroch sa stravujú všelijak. Niektorí jedlo majú, niektorí nie, varia si sami, napchajú sa bagetou. Pretože som ešte bol na vojne, tak viem, ako dôležitá je strava pre morálku mužstva,“ tvrdí Pohlreich. 

https://t.co/0TiySUSKCj

Chce rozhýbať zamrznutú ekonomiku

Túto iniciatívu vytvoril aj kvôli tomu, že “byť doma zavretý s rodinou nie je úplne ideálne” ako vtipne poznamenal Pohlreich. Ich cieľom je taktiež to aby sa obnovili “zamrznuté” dodávateľsko-odberateľské vzťahy. Ide o to aby si v týchto dňoch ľudia navzájom pomáhali, jediné čo kuchárom chýba sú finančné prostriedky. Pohlreich tak založil transparentný účet v Komerčnej banke, kde môžete pre ich iniciatívu prispieť ľubovoľnou čiastkou. 

https://www.instagram.com/p/B-GsdmVHP-_/

Pomohli mu aj firmy

„Auto Esa dalo k dispozícii desať áut aj so šoférmi, jedno požičal Lexus, celú akciu pomohol naštartovať Plzeňský Prazdroj darom vo výške pol milióna na suroviny, ku každému obedu pridal ešte nealkoholické pivo,“ vysvetľuje Pohlreich. Sám by bol rád aby sa podobná iniciatíva rozšírila aj do ďalších krajov no to už prenecháva niekoho iného, keďže takýto široký záber už nie je v jeho silách. „Nechajme tomu formu iniciatívy, ktorá organicky vyrástla odspodu. Činy hovoria hlasnejšie ako prázdne slová,“ dodáva na záver.

https://www.instagram.com/p/B-ILxOrHTPl/

zdroj: idnes.cz

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights