Dcéra píše srdcervúci list otcovi, ktorý zomrel na Koronavírus

 

Žena, ktorá nevidela svojho otca predtým ako zomrel na koronavírus, vyjadrila svoj smútok napísaním listu.

Anna Mercalli z mesta Vigevano v severozápadnej talianskej provincii Pavia prišla o svojho 76-ročného otca Luciana Mercalliho, ktorému bol diagnostikovaný koronavírus (COVID-19) a strávil 12 dní v nemocnici.

Taliansko postihlo vírus najviac. Podľa najnovších údajov vlády, celkový počet úmrtí dosiahol 3 405. Je to viac ako v ktorejkoľvek inej krajine. Krajina je zablokovaná a takmer všetci Taliani sú nútení zostať doma.
Vo Veľkej Británii NHS uvádza, že je obzvlášť dôležité, aby sa ľudia vo veku 70 a viac rokov dištancovali od ostatných v snahe vyhnúť sa nakazeniu vírusom. 

Anna uviedla, že jej otec bol „vystrašený“ po tom čo sa dozvedel, že starší ľudia sú najzraniteľnejší. Naposledy videla svojho otca, keď vošiel do sanitky predtým, ako bol prevezený do nemocnice. Z nemocnice požiadal svoju rodinu, aby ho neprišli navštíviť.

Povedal: Prosím, nechoďte za mnou. Som nesmrteľný, nezomriem. Objímam vás všetkých.

Annine dcéry, Lucianove vnučky, vytvorili pre svojho dedka fotomontáž plnú srdiečok namaľovaných na papieri. Lucianove sestričky ho položili na stôl v nemocnici, takže sa naň mohol pozerať, kým sa liečil. Anna poslúchla želanie svojho otca a nenavštívila ho. Priznáva však, že si nemôže pomôcť a premýšľa nad tým, ako strávil posledné hodiny. Keď hovorila s miestnymi médiami vysvetľovala: Neviem nájsť zmierenie. Predstavujem si ho samého v tej posteli, zatiaľ čo odchádzal. Bál sa? Trpel? Plakali jeho krásne modré oči?

Anna sa rozhodla napísať list svojmu otcovi a vyjadriť tak všetky veci, ktoré mu nedokázala povedať kým bol nažive.

Bol vytlačený v miestnych novinách a znel: Ahoj otec, veľa ľudí mi hovorí, že keď hovorím o tebe, moje oči sa rozžiaria. Vždy si bol najdôležitejším človekom v mojom živote. Si príklad, ktorý sa má nasledovať, si maják pre môj život.

Keďže Taliansko naďalej rieši vysoký počet potvrdených prípadov karanténa, ktorá bola uložená do 12. marca sa predĺžila do 25. marca, informujú správy BBC News.
Sociálne dištancovanie a izolácia sú prvoradé pri riešení ďalšieho šírenia vírusu. Zabezpečovanie toho aby tí, ktorým sa diagnostikuje tento vírus, mohli dostať potrebnú starostlivosť. Svetová zdravotnícka organizácia odporúča časté umývanie rúk, nedotýka sa tváre a vykonávať hygienu dýchacích ciest, aby sa predišlo zachyteniu vírusu.


Ak ste mali príznaky koronavírusu, ako sú nepretržitý kašeľ alebo vysoká teplota, musíte zostať doma sedem dní. Ak žijete s niekým kto má príznaky, musíte zostať doma 14 dní odo dňa keď sa u daného človeka začali prejavovať prvé príznaky. Myslíme na všetkých tých, ktorí v dôsledku vírusu stratili svojich milovaných.

zdroj: uniland.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dcéra píše srdcervúci list otcovi, ktorý zomrel na Koronavírus”