sobota, 27 júla, 2024

Jej výnimočný syn má v škole obrovský problém. Pre jeho vlasy sa stretáva s diskrimináciou

Farouk James je 8 ročný chlapec, ktorého na sociálnych sieťach sleduje viac ako 270 tisíc ľudí. Jeho výzorová odlišnosť z neho spravila hviezdu instagramu, ale aj modelingu. V súkromnom živote má množstvo pracovných ponúk a obdivovateľov, no v škole má obrovský problém. S jeho výnimočnosťou nesúhlasia školské predpisy.

Faroukova mama si jeho jedinečnosť uvedomovala už v čase, ked‘ mal 3 roky. Už vtedy mal krásne husté gaštanové vlasy, ktoré sa svojou kvalitou odlišovali od vlasov iných detí. Okrem nádherných vlasov má aj súmernú tvár, ktorá jeho výzoru dodáva ten správny šmrnc. Bonnie Miller, jeho mama, si uvedomovala aj všetky riziká spojené so sociálnymi sieťami, no aj napriek tomu sa rozhodla, aby jeho krásu poznal celý svet.

Bonnie taktiež tvrdí, že Instagramom chce dokázať, aby mal jej chlapec zdravé sebavedomie. Avšak ak to bude skĺzať niekam za hranicu, zruší ho. Chce len, aby sa z neho stal milujúci, dobrosrdečný a prijateľský mladý muž.

https://www.instagram.com/p/B1J1WJ0ByHO/?utm_source=ig_embed

Ak si myslíte, že jeho vlasy také v skutočnosti nie sú, poriadne sa mýlite. Jeho bujnej hrive však dopomáha jedno pravidlo, ktoré Bonnie dodržuje každú jednu noc. Jej syn spí vždy len na hodvábnych, alebo saténových vankúšoch, pretože tie vlasy nevysušujú a nespôsobujú štiepenie končekov vlasov.

Škola nesúhlasí

Bonnie však momentálne trápi problém, ktorý im oznámila škola pred pár týždňami. Chlapec si vraj musí ostrihať vlasy, pretože školský poriadok netoleruje takéto vlasy u chlapcov. Bonnie nechce, aby menil školu, pretože je v nej šťastný, no s predpismi nedokážu pohnúť. Okrem iného si robila aj prieskum v ostatných školách v okolí a žiadna z nich nepoľuje nosiť chlapcom vlasy takejto dĺžky. Bonnie s tým nesúhlasí a berie to ako diskrimináciu, pretože jeho vlasy sú dedičstvo, ktoré má po otcovi a na ktoré je patrične hrdý.

Bonnie proti školskému poriadku tvrdo bojuje petíciou, ktorú odovzdala parlamentu s očakávaním, že sa pravidlá pre dievčatá a chlapcov zrovnoprávnia.

https://www.instagram.com/p/B5_V3XMJPhJ/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B3dD_I_hFoB/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BvhreicjH_Q/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B17Kth_h4E6/?utm_source=ig_embed

Zdroj: prezenu.joj.sk

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights