Muž vedie susedov počas karantény k cvičeniu. Cvičí na streche budovy aby ho všetci videli

Úprimne, predstavme si, že by vláda nekazázala návštevy posilňovní, vybral by sa tam niekde? Myslíme, že len pár odvážlivcov a ostatní zodpovední ľudia by ostali doma. Mnoho ľudí si však život bez cvičenie nevie predstaviť a je pre nich dôležité hýbať sa aj napriek tomu, že sú zavretí v byte, medzi štyrmi stenami, v karanténe.

Túto dilemu vyriešil muž v Seville, ktorý pre svojich susedov pripravil cvičenie v ich byte – konkrétne na balkóne. Ľudia sa tam  zdržujú doma a tak si pre nich pripravil program, ktorý ich rozptýli. Vyliezol na strechu jednopodlažného domu, ktorý stojí v strede blkokovej zástavky tak, aby sa neho z okolitých bytov všetci videli.

Španielsko, ako aj ostatné európske krajiny, je v súčasnosti v dôsledku koronavírusu izolované. Všetky reštaurácie, bary, kaviarne a kiná zatvorili a tak Španielom neostáva nič iné len ostatť doma. V krajine sú povolené vychádzky obyvateľov len za účelom nákupu potravín, liekov alebo pri cestovaní do práce, zdravotných stredísk alebo bánk. To samozrejme znamená, že mnohí aktívni ľudia sa nedostanú do posilňovní a sú odkázaní na cvičenie doma.

Fitness tréner Gonzalo však vymyslel skupinové cvičenie z pohodlia domova. V jednej zo štvrtí v Seville zaviedol zábavné skupinové cvičenie zo strechy v strede nádvoria.

Coronavirus workoutZdroj: sanosevillabermejales/Instagram

Gonzalo začal zapnutím energickej hudby. Ľudia z bytov ju počuli a tak postupne prichádzali na svoje balkóny. Mnohí z nich pochopili, o čo Gonzalovi ide a tak sa rozhodli zacvičiť si spolu s ním. Vysoko motivujúce zábery sa odvtedy stali hitom celého internetu. Gonzalo tvrdí, že tento nápad bol spontánny, pretože som sa nudil: ,,Nemôžeme predsa dovoliť, aby bol šport a pohyb zanedbávaný len preto, že sme v karanténe.“

Coronavirus workoutZdroj: sanosevillabermejales/Instagram

Takéto cvičenie môže byť skvelým spôsobom, ako sa vysporiadať s úzkostnými myšlienkami, pobaviť sa a cítiť sa trochu viac fit po celom dni strávenom na pohovke.

Zdroj: unilad.co.uk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Muž vedie susedov počas karantény k cvičeniu. Cvičí na streche budovy aby ho všetci videli”