PLÁN NA CHUDNUTIE: Jedzte čo chcete, ale pite podľa tejto tabuľky. Výsledkom je strata aj 15% tuku za 7 dní

Únavu a bolesti hlavy si neraz odôvodňujeme problémami v práci, ktoré následne zapíjame tabletkami či konzumujeme rôzne druhy, najmä sladkých jedál. Kto by to však bol povedal, že jediné, čo by ste mali urobiť ako prvé, je napiť sa obyčajnej čistej vody.

Áno, mnohí sú možno prekvapení, no vo väčšine prípadov ide len o triviálnu záležitosť – nedostatok vody, na ktorý naše telo reaguje veľmi akútne. Každý druhý človek vypije len tretinu dennej dávky, čo vedie k narušeniu chemických procesov v tele.

Ak sa mladý organizmus musí stále vyrovnávať s nedostatkom vody, postupom veku sa u nich začnú prejavovať rôzne problémy. Odpovedzte si na jednoduchú otázku: ako často trpíte bolesťami hlavy a únavou, koľko vody pijete, okrem čaju a kávy? Ak bolesť beriete ako svoj bežný raňajší stav, je načase sa nad tým zamyslieť.

Pozor: Viac neznamená lepšie

V posledných rokoch sa v článkoch o zdravom životnom štýle píše o význame vody na zdravie celého organizmu. Taktiež aj to, že je to najužitočnejší produkt na našej planéte a čím viac jej budeme počas dňa piť, tým budeme zdravší.

Presnejšie povedané, s každým dúškom vody je každá bunka uzdravená, omladená a naplnená užitočnými prvkami. Odborníci sú však iného názoru…

„Existuje presvedčenie, ktoré podporujú aj články z novín a časopisov, že naša potreba vody by mala byť uspokojená výlučne len obyčajnou vodou,“ hovorí dietológ Gal Goldberg. – Moji kolegovia a ja by sme nikdy netvrdili, že ľudia by mali piť iba vodu. Toto je individuálna záležitosť pre každého z nás.“

Objem spotrebovanej vody sa môže meniť v závislosti od stravy, miesta na život a tiež od charakteru činností, ktoré každý deň vykonávame. Ak dodržiavate obľúbenú dávku 1,5-2 litra vody denne, potom ju pite v správny čas, aby ste z nej získali čo najväčší úžitok.

Kedy je najlepšie piť?

08:00 – dva poháre teplej vody s citrónom na prázdny žalúdok. Je dokázané, že ide o najlepší začiatok dňa. Je to spôsob, ako dosiahnuť požadovanú hladinu hydratácie, prebudiť telo a pripraviť ho na príjem potravy. Mimochodom, raňajky by mali byť o pol hodiny neskôr od vypitia vody.

11:00 – pohár vody izbovej teploty. Napiť sa vody v tejto dobe znamená znížiť chuť do jedla počas obeda a zjesť len polovicu bežnej porcie. Pre tých, ktorí považujú obed za hlavné jedlo dňa, to môžu brať ako skutočné rúhanie. No v prípade, že chcete nielen zlepšiť svoje zdravie ale aj schudnúť prebytočnú váhu, snažte sa si z toho urobiť zvyk.

13:00 – pohár teplej vody pred obedom a pohár počas obeda. Existuje mýtus o škodlivosti pitia tekutín pri jedle. Ak pijete sladký či bublinkový nápoj, dokonca vo veľkých množstvách, niet pochýb, že sa to podpíše aj na vašom zdraví a váhe. Avšak pohár teplej vody počas obeda vám pomôže zlepšiť trávenie.

16:00 – pollitra vody izbovej teploty. Medzi obedom a večerom si neraz doprajeme ovocie, čipsy, čokoládu či iné dobroty. Preto je lepšie, ak nezdravé potraviny vymeníte za čistú vodu.

  • 20:00 – pohár teplej vody. Toto je posledná fáza. Môžete si do nej pridať kúsok citrónu a trochu medu, ktorý nielen vylepší chuť vody, ale aj funkciu vášho organizmu.

Takýto pitný režim nielen zabezpečuje zdravie telu, ale tiež pomáha bojovať s nadmernou hmotnosťou. Neexistujú žiadne diéty, pôsty a iné obmedzenia. Pite vodu podľa plánu, chudnite a získajte zdravie aj silu!

zdroj:sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “PLÁN NA CHUDNUTIE: Jedzte čo chcete, ale pite podľa tejto tabuľky. Výsledkom je strata aj 15% tuku za 7 dní”