Prečo by mali muži tráviť viac času so svojimi matkami? Je to presne kvôli tomuto dôvodu

Vzťah dieťaťa s rodičmi je veľmi silný, hoci sa v priebehu rokov môže oslabovať. V dospievaní sa človek stáva viac nezávislým, stále viac je obklopovaný inými ľuďmi a potreba mamy a otca sa znižuje. Prepojenie s rodičmi však nikde nezmizne, zostáva na celý život.

Spojenie medzi matkou a synom je obzvlášť zaujímavé. Možno nikto nebude namietať, že sú to práve synovia, ktorí venujú matkám trochu viac pozornosti a trochu viac lásky ako ich dcéry. Tento vzťah dokáže vydržať aj celý život.

Psychológovia to nazývajú notoricky známy Oidipov komplex, kedy sú otcovia viac pripútaní k dcéram a matky k synom. Okrem toho, malé deti do troch rokov milujú oboch rodičov rovnako, no až potom sa viac pripútajú k rodičovi opačného pohlavia.

Photo of Woman Hugging Her SonPexels

KOMUNIKÁCIA

„Nikdy som si nemyslel, že budem hľadať ženu, ktorá sa bude podobať mojej matke. Stalo sa však to, že po dvoch neúspešných manželstvách som konečne našiel rodinné šťastie so ženou, ktorá má rovnakú povahu ako moja matka. Navyše, existuje medzi nimi aj istá vonkajšia podoba.“ prekvapene povedal 41-ročný Sergej.

„Niekedy sa mi zdá, že moja matka má nejaký druh telepatických schopností: ak sa dostanem do problémov, zavolá mi,“ zdieľa 22-ročný Igor svoje pozorovania.

„Už som dospelý a nezávislý strýko, šéf, vediem oddelenie 30 ľudí. Ale to najzábavnejšie je, keď zavolám svojej matke, aby som sa s ňou poradil v ťažkej situácii,“ hovorí 32-ročný Jaroslav.

Mother and son sitting on Green Grass FieldPexels

A takéto prípady nie sú nezvyčajné, skôr len akýmsi dodatočným potvrdením, že vzťah medzi matkou a synom je špeciály. Pre ňu je ideálny muž, ktorý získal najlepšie vlastnosti svojho pohlavia. Niekto, kto bude pre ňu vždy oporou a ochranou, ktorý ju nikdy neopustí. Ona je pre syna stelesnením nežnosti a starostlivosti.

Osobitnou záležitosťou je vzťah medzi matkou a synom v neúplnej rodine. Ak žena už dlhší čas nedostáva pozornosť od opačného pohlavia, potom všetky jej pocity smeruje na svojho syna.

Greyscale Photography of Woman Wearing Long-sleeved TopPexels

Výsledkom je, že dieťa sa stáva stredobodom matkinho sveta, hoci ono to až tak nechce a jej nádeje a plány sú úzko spojené s jeho budúcimi úspechmi, čím sa pre chlapa stáva neznesiteľným bremenom. To vo väčšine prípadov nekončí dobre a stane sa presný opak toho, čo si matka želá.

V niektorých prípadoch vidí matka vo svojom synovi stelesnenie ideálneho muža a snaží sa do neho vložiť tie vlastnosti, ktoré chýbali jej vyvolenému. Jediným problémom však je, že neexistujú žiadni ideálni ľudia, a každý si predstavuje najlepšie vlastnosti svojím vlastným spôsobom.

Neraz sa stáva aj to, že matka v synovi vidí najspoľahlivejšieho muža, ktorý ju nikdy neurazí, neopustí ani nezradí. V takomto vzťahu však neexistujú žiadne záruky, pretože ak žena nedokáže nadviazať vzťahy s inými mužmi, je celkom možné, že v jej vzťahu so svojím synom dôjde k rozpadu.

Bez ohľadu na model vzťahu je syn pre matku najdôležitejšou osobou, ktorá aj napriek svojmu veku zostáva vždy jej dieťaťom. Preto si každý muž musí pamätať na svoju dôležitosť a nezabudnúť kontaktovať svoju matku, kým ešte má takúto príležitosť.

Boy Running to WomanPexels

Vždy sa môžete obrátiť na svoju matku o radu, pretože má viac životných skúseností. Môžete a dokonca musíte s ňou hovoriť o jej problémoch, aby ste ju podporili a zdôraznili, aká je pre vás dôležitá.

Vždy jej môžete povedať niečo vtipné, požiadať ju o recept alebo zavolať na návštevu. Alebo jej môžete len tak zavolať. Určite bude rada, že na ňu napriek všetkým starostiam a dôležitým veciam nezabúdate.

zdroj: takprosto.cc

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prečo by mali muži tráviť viac času so svojimi matkami? Je to presne kvôli tomuto dôvodu”