Severná Kórea klame! Hľadá medzinárodnú pomoc pri testovaní koronavírusu, no hlási 0 nakazených

Podľa dostupných zdrojov Severná Kórea hľadá medzinárodnú pomoc pri testovaní ľudí nakazených koronavírusom, aj napriek tomu, že krajina stále hlási 0 nakazených. Verejnosti tvrdí, že obyvatelia krajiny sú úplne v bezpečí. Podľa Financial Times sa vláda pokúsila kontaktovať spoločnosti na celom svete v snahe zvýšiť kapacitu testovania.

Vláda krajiny sa k tomuto prípadu vyjadrila negatívne a to tak, že úradníci určite žiadnu pomoc nevyhľadávali. Kim Jong-un dokonca prijal tvrdé opatrenia proti šíreniu koronavírusu aj napriek tomu, že v krajine žiadne oficiálne potvrdené prípady nie sú. Zahraniční experti sú voči tomuto tvrdeniu skeptickí vzhľadom na to, že Severná Kórea hraničí s Čínou, z ktorej vírus pochádza.

Krajina zakázala príchod zahraničných turistov, zintenzívnila detekčnú kontrolu na vstupných miestach a zmobilizovala zdravotníckych pracovníkov, aby monitorovali obyvateľov a izolovali tých, ktorí majú príznaky.

Kim sa vyjadril, že v krajine bude postavená dokonca aj nová nemocnica. Sám Donald Trump vraj krajine ponúkol pomoc aj napriek tomu, že USA má nedostatok zdravotných pomôcok pre svojich vlastných obyvateľov. Pandémia koronavírusu môže v Severnej Kórei spôsobiť obrovské straty. Krajina nemá dostatok zdravotníckych pomôcok a ani vyškolených lekárov, ktorí by boli schopní koronavírus zvládnuť.

Zdroj: independent.co.uk

zdroj foto: wikimedia.org

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Severná Kórea klame! Hľadá medzinárodnú pomoc pri testovaní koronavírusu, no hlási 0 nakazených”