sobota, 27 júla, 2024

Študenti pomáhajú rodičom pracujúcim v nemocniciach. Budú im strážiť deti!

Vláda Českej republiky zaviedla rovnako mimoriadne opatrenia čo sa týka návštevy škôl. Deti tak ostávajú doma, čo spôsobuje problémy rodičom, ktorí musia pracovať. Jedná sa hlavne o zdravotnícky personál, na ktorí sa kladú zvýšené nároky. Zamestnanci Fakultnej nemocnice Brno preto žiada ľudí o pomoc. Na ich výzvu zareagovala Pedagogická fakulta Masarykovej univerzity a informuje o tom na svojom portáli.

Vedomosti ale aj zábava

Študenti nezaháľali a kapacity boli naplnené takmer okamžite. Od pondelka (16. 3.) sa tak zahajuje plánovanie voľnočasových aktivít pre malé skupiny detí. V skupine sa bude nachádzať maximálne 12 detí, vo veku od 7 do 12 rokov. Zdržiavať sa budú v učebniach Lekárskej fakulty MU a jednu skupinu budú mať na starosti dvaja študenti.

Študenti im v čase od 7:00 do 16:30 zaručia školskú výuku ale aj zábavu v podobe spoločenských hier, maľovania či sledovania filmov. Čo sa týka zodpovednosti, medzi študentmi a nemocnicou bude uzavretá dohoda o vykonaní práce s tým, že za deti bude zodpovedná samotná nemocnica.

 

Girls on Desk Looking at Notebook

Zdroj: pexels.com

 

Ani vysokoškoláci nič nezameškajú

 „Bol som veľmi milo prekvapený obrovským záujmom zo strany študentov, ktorí sme zaregistrovali len pár hodín po zverejnení výzvy. Vysoko oceňujem ich rozhodnutie pomôcť druhým v núdzi v takto závažnej spoločenskej situácii,“ vyjadril sa k situácii Jiří Němec, ktorý je dekanom Pedagogickej fakulty MU.

Je však zrejmé, že podobnému problému nebudú čeliť iba zamestnanci nemocníc, preto sa fakulta rozhodla vydať plošnú výzvu. Ak pracujúci zdravotný personál prejaví záujem, deti budú študenti vyučovať aj priamo doma aby sa znížil kontakt s väčším počtom ľudí. Takto by mohli aj vysokoškolským študentom Pedagogickej fakulty MU nahradiť aj zameškané vyučovanie.

Okrem študentov pedagogickej fakulty pomáhajú aj budúci zdravotníci s Lekárskej fakulty MU. Tí pomáhajú priamo v už spomínanej Fakultnej nemocnici Brno. Masarykova univerzita chce taktiež zaviesť systém, ktorý by do dobrovoľníctva zapojil aj študentov iných fakúlt. Pomoc by sa vraj zišla aj pri práci so seniormi.

 

Čo vravíte na tento krok Vy?

zdroj:  em.muni.cz

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights