Svetlo na konci tunela: 9 pozitívnych správ o pandémii koronavírusu

Black and White Photo of Person Looking at the WindowPexels

V súčasnosti vidíme a čítame samé negatívne správy. Aby bolo jasné: kríza ešte zďaleka neskončila. Existujú však aj dobré správy. Dokážeme to a svet sa nezrúti…

 

Čína uzatvára poslednú nemocnicu určenú pre pacientov s koronavírusom. Pamätáte sa na fotografie špeciálnych nemocníc, ktoré boli postavené takmer zo dňa na deň? V súčasnosti tam evidujú tak málo nových prípadov, že už nie je potrebné ich prevádzkovať.

 

Indickí lekári našli osvedčený liek na koronavírus: Kombináciou účinných látok z lopinaviru, retonoviru, oseltamiviru a chlórfenamínu. Lekári v Indii dosiahli také dobré výsledky, že to odporúčajú ako celosvetový spôsob liečby.

 

Vedci v Erasmus Medical Center tvrdia, že našli protilátku proti koronavírusu: Zatiaľ nie je celkom jasné, čo to znamená a z čoho je vyrobená. Ale existuje nádej, že sa použije ako zbraň proti vírusu.

 

103-ročná obyvateľka Číny infikovaná koronavírusom, bola po 6 dňoch prepustená z intenzívnej starostlivosti a úspešne vyliečená.

 

V Južnej Kórei počet nových infekcií klesá: návrat do normálneho života tak nie je iba v Číne.

 

Klinika Cleveland vyvinula rýchly test, ktorý poskytuje informácie o infekcii už po niekoľkých hodinách (nielen po dňoch, ako to bolo dovtedy).

 

Taliansko je preto tak zasiahnuté vírusom, pretože má v priemere najstarších obyvateľov Európy.

 

Izraelskí vedci oznamujú vývoj vakcíny na koronavírus: výskum prebieha aj v nemeckom meste Tübingen. Konkurencia stimuluje podnikanie a zachraňuje životy. Kanadskí vedci tiež naplno pracujú a dosahujú obrovský pokrok. Ďalší príklad úspešného výskumu v oblasti koronavírusu ukazuje konzorcium biotechnologickej spoločnosti zo San Diega, Duke University a Singapurskej národnej univerzity.

 

Prvý človek z Filipín, ktorý sa nakazil koronavírusom, bol úspešne vyliečený a prepustený z nemocnice.

Buďte zdraví a zostaňte doma!

zdroj: mrgoodlife.net

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Svetlo na konci tunela: 9 pozitívnych správ o pandémii koronavírusu”