Svetové módne značky budú francúzskym nemocniciam vyrábať antibakteriálne gély. Zmenili kvôli nim výrobu

Rúška a hlavne antibakteriálne gély sú v týchto časoch nedostatkovou komoditou. Nekúpite ich nikde a málo je ich rovnako aj v nemocniciach, kde ich potrebujú najviac. Preto sa svetové značky rozhodli zastaviť produkciu parfumov a pre francúzske nemocnice začnú vyrábať antibakteriálne gély.

 

Majiteľ Louis Vuitton LVMH, skupiny francúzskych luxusných značiek, zahájil výrobu antibakteriálnych gélov. Budú sa vyrábať v troch závodoch, kde doteraz vyrábali parfumy a kozmetiku. V nasledujúcich dňoch sa predpokladá, že sa vyrobí až 12 ton týchto dezinfekčných prostriedkov. Na spomínaných miestach doteraz fungovala produkcia pre značky Christian Dior či Givenchy. 

 

Four Assorted Perfume Glass Bottles

Zdroj: pexels.com

 

Vyrobené antibakteriálne gély budú do zdravotníckych zariadení distribuované zadarmo. “LVMH bude používať produkčné linky parfumových a kozmetických značiek…na produkciu veľkých množstiev hydroalkoholických gélov od pondelka. LVMH bude plniť tento záväzok tak dlho ako to bude potrebné…” znelo vyjadrenie pre BBC News.

 

zdroj: unilad.co.uk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Svetové módne značky budú francúzskym nemocniciam vyrábať antibakteriálne gély. Zmenili kvôli nim výrobu”