sobota, 27 júla, 2024

Tehotná žena v Taliansku prezradila, aké to je byť naozaj v karanténe

Po celom Taliansku si bežní ľudia prejavujú obrovskú vnútornú silu a statočnosť, zatiaľ čo musia žiť v celonárodnej karanténe.

Takmer 16 miliónov ľudí muselo ostať vo svojich domovoch, pričom Taliansko je druhou najviac postihnutou krajinou, ktorú zasiahla prebiehajúca pandémia kroonavírusu.

Slávne námestia sa upokojili a ľudia v celej krajine zostávajú doma na základe prísnych bezpečnostných opatrení. Všetky obchody, okrem obchodov s potravinami, drogériou a lekári zavreli svoje dvere. Zákazom sa nevyhli ani športové udalosti a verejné zhromaždenia.

Napriek rozsiahlym zákazom mnohí Taliani preukázali neuveriteľný pocit súdržnosti a každým dňom dávajú svetu najavo, že ich temperament a chuť neobmedzí žiaden koronavírus.

Zábery z miest, ako sú Napoli a Siena, ukazujú obyvateľov, ktorí sa nakláňajú z okien a spievajú spolu so svojimi susedmi. Tieto videá odrážajú odolnosť ľudí a súdržnosť v období veľkých problémov.

Prečítajte si rozhovor so ženou, ktorá v súčasnosti žije v týchto karanténnych podmienkach v Ríme. Valentina, ktorá je v ôsmom mesiaci tehotenstva, nemôže navštíviť svoju rodinu v Siene, odkiaľ pochádza.

Aj keď sa tam nemôže ísť osobne, Valentina vyjadrila veľkú hrdosť voči obyvateľom svojho milovaného rodného mesta, ktorého sila je známa po celom svete.

Po uverejnených záberoch susedov spievajúcich v karanténe Canto della Verbena, bola medzi tými, ktorí zdieľali video.

Prezradila čo pre ňu táto pieseň znamená, a význam, ktorý má pre obyvateľov tohto krásneho toskánskeho mesta:

„Pieseň Canto della Verbena je ako mestská hymna, ktorá sa často spieva ako „mantra“ počas obdobia Palia. Robí mi zimomriavky, zakaždým, keď ju počujem. Pripomína nám to, ako sme hrdí na naše malé mesto.“

 

Po zdieľaní videa 12. Marca, Valentina odišla spať a ráno sa prebudila s neuveriteľnými 35 000 lajkami a doposiaľ má už viac ako 5,3 milióna pozretí.

Aj keď bolo pre ňu zložité reagovať na množstvo online otázok, bola šťastná, keď videla tú lásku, ktorú ľudia na celom svete ukázali Siene a celému Taliansku:

„Dalo mi to šancu zistiť, koľko ľudí na celom svete miluje moje mesto a Taliansko. Dokonca aj v tomto období ľudia hovoria: „Ach, keď bude po všetkom, chcem sa vrátiť späť do Sieny!“ To mi dáva veľa nádeje a samozrejme som hrdý na to, že som Talianka.“

Italy

Aj keď je od svojej rodiny a mesta, ktoré miluje, vzdialená viac ako 140 kilometrov, Valentinu teší vedomie, že statočnosť a energia obyvateľov tohto mesta neopúšťa:

„V stredoveku nás pri budovaní katedrály zasiahol mor a naša katedrála je dnes napriek obetiam obyvateľstva stále bezpečná a pevná.

Toto je len malé zrkadlo toho, čo sa deje v celom Taliansku, kde sa politici museli zjednotiť, aby bojovali proti vírusu a postavili zdravie nad všetko ostatné. Myslím si, že solidarita je osobitosťou väčšiny Talianov, na čo som nesmierne hrdá.“

Ako geologička, ktorá pracuje pre taliansky národný inštitút astrofyziky (INAF), Valentina študuje v odbore planetárna geológia; geológia iných pozemských planét v našej slnečnej sústave. A budúci mesiac by sa mala vyskytnúť vzrušujúca udalosť.

Valentina pracuje pre vesmírnu misiu ESA / JAXA BepiColombo, ktorá letí na Merkúra a 10. apríla bude letieť priamo okolo Zeme. Tento vzrušujúci deň je tiež veľmi blízko jej termínu pôrodu a dúfa, že sa situácia dovtedy vyrieši.

Valentina vysvetľuje, ako jej práca ovplyvnila jej pohľad na prepuknutie vírusu:

„Venujem sa výskumom a vede, vďaka mojej práci viem, aké je pre ľudstvo dôležité nemať hranice. Zostaňte jednotní, nikdy nepodceňujte riziká a bojujte za budúcnosť.“

Pre obyvateľov ďalších krajín, no najmú tých, ktorí pochádzajú z Veľkej Británe, má niekoľko odporúčaní:

„Moja prvá rada je, aby ste nepanikárili. Zároveň by ste však nemali tento problém podceňovať. Postupujte podľa odporúčaní hygienikov, ktoré sú v súčasnosti v obehu.

Vždy, keď vystúpite z mestskej hromadnej dopravy, umyte si ruky a pokúste sa udržiavať bezpečnostnú vzdialenosť s ostatnými ľuďmi.

Na určitý čas sa vyhnite preplneným miestam a ak máte pocit, že na vás ide chrípka a máte teplotu, opýtajte sa svojho lekára, či je to dôvod, aby vás otestovali na COVID-19 (v Taliansku je to zadarmo).

Dodržiavaním týchto pravidiel sa môžete vyhnúť závažným blokáciám, takže moja rada je prevencia, prevencia, prevencia!“

Dodala:

„Ak sa však stav karantény nastal aj vo Veľkej Británii, dovoľte mi, aby som trochu zafilozofovala. Využite chvíľku na objavenie hodnoty vášho voľného času, „objavujte svoj domov“ a premýšľajte o veciach, ktoré robíme na tomto svete, vďaka ktorým sme zabúdame, že nie sme pred prírodou neporaziteľní.

Pozrime sa na vírus ako na romantického / tragického hrdinu, ktorý útočí bez ohľadu na vek, pohlavie alebo etnicitu. Je to desivé, ale zároveň nás to môže veľa naučiť. Táto karanténa nás veľa učí, napriek neistote o budúcnosti. Tvrdíme, že nie všetky zlé veci sú tu na to, aby nám ublížili.“

zdroj: uniland.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights