Toto je 9 prístrojov, ktoré vás prenesú do roku 3020

Len pred 10 rokmi sme si nevedeli predstaviť každodenný život so smartfónmi a namiesto e-mailov sme si písali listy. V našich mobilných telefónoch dnes máme veľa aplikácií, digitálnu peňaženku a taktiež výkonný fotoaparát. Vedci a inžinieri aj napriek množstvu vymožeností nezaspávajú na vavrínoch a neustále inovujú. Zozbierali sme pre vás 10 nových inteligentných prístrojov, ktoré ukazujú, ako ďaleko sa môžu technológie posunúť.

Samočistiaca toaleta pre mačky

10 Gadgets That Will Bring You Directly Into 3019Zdroj: litter-robot

Majitelia mačiek sa určite potešia pri tomto vynáleze. Automatická toaleta pre svojich domácich miláčikov vie odpad umiestniť do izolovaného priestoru, ktorý vie majiteľ kedykoľvek vyčistiť. Okrem iného „inteligentný odpadkový box“ vyzerá veľmi futuristicky. Približná cena je 450 dolárov.

Smart obruč

10 Gadgets That Will Bring You Directly Into 3019Zdroj: vhoop

Je ťažké predstaviť si kondičné cvičenia bez špeciálnych pomôcok. Nadšenci Hula hoopu k nemu pridali senzory, ktoré robia z tejto cvičebnej pomôcky smart zariadenie. Inteligentný hula hoop má senzor pohybu, ktorý sleduje intenzitu tréningu a odosiela výsledky do vášho smartfónu. VHOOP poskytuje niekoľko tréningových režimov a zoznamom najlepších používateľov.

 

Kufor, ktorý sa pohybuje sám

10 Gadgets That Will Bring You Directly Into 3019Zdroj: cnet / youtube

Spoločnosť ForwardX vytvorila cestovný kufor, ktorý sa dokáže pohybovať sám. Toto zariadenie sleduje svojho majiteľa s meruje priao k nemu. Na jeho použitie nepotrebujete žiadne pákové ovládače ani zložité príkazy. Funguje prostrednéctvom pripojenia k inteligentnému náramku. K dispozícii je tiež normálna rukoväť.

Včelie roboty

10 Gadgets That Will Bring You Directly Into 3019Zdroj: channel4

Spoločnosť Walmart požiadala o patent na výrobu robotických včiel. Maloobchodník, ktorý sa ich snaží vyrobiť, aktívne podporuje ochranu životného prostredia. Podľa inžinierov môžu takýto roboti vykonávať všetky funkcie reálnych včiel, s výnimkou výroby medu. Kto však vie, čo dokážu o pár rokov?

Inteligentný úľ

10 Gadgets That Will Bring You Directly Into 3019Zdroj: honeyflow

Pred niekoľkými rokmi sa obchodníci z Austrálie rozhodli vyrobiť patent na špeciálny úľ. Modulárny úľ môže byť namontovaný rovnako ako bežný úľ. Medzi výhody patrí jednoduché extrahovanie medu. Projekt zapôsobil na používateľov platformy crowdfundingu natoľko, že sa už na realizáciu úľu vybieralo dostatok finančných prostriedkovna.

Záchodové nočné svetlo

10 Gadgets That Will Bring You Directly Into 3019Zdroj: illumibow

Pri pohľade na niektoré vynálezy si môžete placnúť dlaňou o hlavu a povedať: „Prečo som to nevymyslel ja?“ Jedným z týchto vynálezov je aj IllumiBowl –  jednoduchá nočná lampa. Je nainštalovaná pod okrajom toalety a rovnomerne osvetľuje celý priestor okolo nej.

Vreckový spektrometer

10 Gadgets That Will Bring You Directly Into 3019Zdroj: linksquare

Ak vám záleží na zdravom stravovaní a okolitom prostredí, vreckový skener LinkSquare je určite vyrobený presne pre vás. Toto zariadenie pomáha kontrolovať všetko okolo vás – potraviny, tekutiny a ďalšie materiály. Je veľmi vhodné ho používať v kuchyni, pri nákupe alebo cestovaní. Dokáže rozoznať, ktorý produkt je čerstvejší.

Očná maska, ktorá pôsobí proti chrápaniu

10 Gadgets That Will Bring You Directly Into 3019Zdroj: VVFLY Electronics / indiegogo

Čínska spoločnosť VVFLY študovala problémy ľudského spánku. Vývojári sa pokúsili vytvoriť pomôcku, ktorá by zlepšila kvalitu spánku a vyriešila by problém chrápania. Podľa výrobcu, ich inteligentné očné maskky so špeciálnymi vibráciámi, pomáhajú normalizovať dýchanie a zbaviť sa chrápania.

Maska, ktorá tají vaše konverzácie

10 Gadgets That Will Bring You Directly Into 3019Zdroj: gethushme

Toto zariadenie vyzerá čudne, ale slúži na veľmi dôležitý účel: všetko čo hovoríte, zostane v tajnosti. Toto zariadenie vám umožňuje hovoriť do telefónu kdekoľvek a čokoľvek bez toho, aby to počuli ľudia okolo vás.

Zdroj: brightside.me

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Toto je 9 prístrojov, ktoré vás prenesú do roku 3020”