V Taliansku sa z koronavírusu vyliečil 101-ročný muž. Prežil aj španielsku chrípku a 2. svetovú vojnu!

Podľa dostupných informácii sú pri koronavíruse najviac ohrození starší a chronickí chorí ľudia. S vyšším vekom vzniká aj riziko úmrtia po infikovaní vírusom, no zo sveta prichádzajú aj dobré správy. Informovali sme Vás už o tom, že v Taliansku sa uzdravila 95-ročná žena a dobré správy opäť prichádzajú z Talianska, presnejšie z Rimini.

 

V médiách je 101-ročný muž prezývaný ako “Pán P.”, ktorého do nemocnice v Rimini prijali pred zhruba dvoma týždňami. Minulý štvrtok ho už po uzdravení pustili domov a tak sa môže zaradiť medzi najstarších ľudí, ktorí prekonali koronavírus. “Pán P. to zvládol. Rodina ho vzala domov včera večer. [To nás učí], že aj vo veku 101 rokov nie je naša budúcnosť ešte nie je spísaná,” povedala zástupkyňa starostu Rimini, Gloria Lisi. Sama tvrdí, že jeho “naozaj výnimočné” uzdravenie je “nádejou pre budúcnosť”.

Zaujímavé je aj to, že Pán P. sa narodil v roku 1919 uprostred pandémie španielskej chrípky. Navyše prežil aj druhú svetovú vojnu a teraz prekonal aj koronavírus! V Taliansku je situácia naďalej kritická a preto je tento príbeh ozaj povzbudzujúci. Podľa talianských úradov je 86% úmrtí v krajine u ľudí starších ako 70 rokov. Môže za to aj populácia, ktorá je považovaná za druhú najstaršiu vo svete – až 23% Talianov je starších ako 65 rokov.

zdroj: forbes.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “V Taliansku sa z koronavírusu vyliečil 101-ročný muž. Prežil aj španielsku chrípku a 2. svetovú vojnu!”