Čím je prepojenosť medzi dvojičkami taká výnimočná? Rovnaký vzhľad im dáva príležitosť na zámenu

Mať dvojča znamená deliť sa o rodičov, rodinu, narodeniny a lono. V prípade identických dvojčiat sa do toho započítava aj rovnaký vzhľad! Hoci niekedy môže byť frustrujúce byť známy viac ako dvojča,  než ako jednotlivec, dvojčatá sú celkom jedinečné, pretože iba asi 3% populácie pozostáva z dvojčiat . Byť dvojčaťom znamená, že už od narodenia máte pri sebe toho najlepšieho priateľa či priateľku, čo je len jedným z dôvodov, prečo je vzťah medzi dvojčatami niečím, čo im môžu ostatní závidieť.

Why the Bond Between Twins Is So Very Special© parksandtheoffice / reddit  

Prepojenie, ktoré môžete vidieť len u dvojičiek

Aj keď neexistuje dôkaz, že ľudia, ktorí spoločne zdieľali matkinu maternicu s inou osobou, majú medzi sebou lepšiu intuíciu, objavilo sa veľa tvrdení, že pokiaľ ide o dvojčatá, majú akýsi šiesty zmysel. Napríklad, keď žena spadla zo schodov a poranila si koleno, jej sestra pocítila hroznú bolesť na tej istej nohe, v rovnakom čase, aj keď bola na opačnej strane zemegule.

V prieskume, v ktorom sa pýtali, či majú „schopnosť vedieť, čo sa deje s ich dvojčaťom“, takmer 40% odpovedalo „áno“.

Táto telepatia presahuje aj fyzickú úroveň. Známy je aj prípad dvojčiat, Jima a Jima, ktorí boli pri narodení oddelení a znovu sa zišli, keď mali 39 rokov. Zistili, že majú toho veľa spoločného. Obaja boli náhodne pomenovaní rovnako svojimi adoptívnymi rodičmi, mali psa menom Toy, oženili sa s Lindou skôr, ako sa rozviedli a ich druhou manželkou bola Betty. Obaja tiež slúžili ako šerifovia na čiastočný úväzok a užívali si domáce tesárske projekty.

 

Viac ako len rodina

Why the Bond Between Twins Is So Very Special© kaleidoscope_eyes7 / reddit  

Keďže prišli z toho istého miesta približne v rovnakom čase, pravdepodobne sa stanú svojimi najlepšími priateľmi, najmä ak budú vyrastať spolu. Títo súrodenci zdieľajú medzi sebou iný svet ako ten, ktorý majú s ostatnými členmi rodiny. Jedna štúdia uvádza, že asi 40% dvojčiat má svoj vlastný dorozumievací jazyk.

 

Rovnaký vzhľad im dáva príležitosť na zámenu

Väčšina ľudí by ich nedokázala rozoznať a len oni vedia, kto je kto. V prípade potreby by si mohli vystreliť z rodičov a učiteľov, alebo pomôcť svojmu dvojčaťu v prípade potreby. To je presne to, čo urobil herec Rami Malek, keď ho jeho dvojča Sami požiadal, aby za neho odrecitoval monológ na vysokej škole.

 

Žijú dlhšie ako ostatní

Why the Bond Between Twins Is So Very Special© Harry Potter / Warner Bros. Pictures  

Aj keď dvojčatá môžu byť vystavené väčšiemu riziku úmrtia počas tehotenstva alebo krátko po narodení, miera úmrtnosti sa za posledných 30 rokov znížila. Ďalšia štúdia zistila, že jednovaječné dvojčatá žijú dlhšie ako dvojvaječné, ktoré žijú dlhšie ako bežná populácia. Pravdepodobnejšie je tiež to, že mužské páry budú žiť najdlhšie.

Poznáte nejaké zaujímavé príbehy o dvojčatách, možno aj z vašich vlastných skúsenostiach?

 

zdroj: brightside.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čím je prepojenosť medzi dvojičkami taká výnimočná? Rovnaký vzhľad im dáva príležitosť na zámenu”