sobota, 27 júla, 2024

Fínske mamičky dostávajú bohaté štartovacie balíčky, ako nikde inde na svete. Takéto balíčky majú 82 ročnú históriu

Každá novorodička si prešla starostlivým plánovaním a nakupovaním potrebných pomôcok, potrebných na začiatku materskej cesty. Aj ked‘ Slovensky ako taký štartovací balíček dostávajú, nie je to nič moc a s balíčkom, aký dostávajú fínske mamičky, sa nedá porovnať.

Portál Bored Panda infomoval o novinke fínskej vlády, ktorá sa rozhodla pomôcť novorodencom a ich rodičom počas prvého roku. Prvý rok po narodení dieťaťa je naozaj stresujúci, nehovoriac o tom, že je finančne veľmi náročný. Práve finančné dôvody boli základnou motiváciou fínskych politikov, aby mamičkám a oteckom trochu pomohli.

Fínske úrady si pripravili poriadne bohatý balíček, zložený zo spacáku pre dieťa, rôznych čiapok, pančúch, rukavíc, ponožiek, ale aj tričiek, detských body, posteľnej bielizne, plienok, uterákov, podbradníkov, plyšových hračiek, prikrývok, detskej kombinézy a iných potrebných vecí. Okrem oblečenia a hračiek balíček obsahuje aj hygienické potreby. Balíček však nie je určený len pre dieťa a tak si tam pár vecí nájde aj novopečená mamička. Určite ju potešia nožničky na nechty, zubná kefka, digitálny teplomer, krém na bradavky, kondómy, hygienické vložky, teplomer do kúpeľne či kefa na vlasy. Ak by ste chceli vidieť podrobný zoznam vecí v balíčku, nájdete ho na tejto stránke.

Zdroj: youtube/Kelakanava

Balíček má 82 ročnú históriu. V roku 1937 bol zákon podporujúci matky a ich deti uzákonený kvôli klesajúcej pôrodnosti. Balíčkami chceli podporiť novorodičky materiálnou pomocou. Okrem balíčkov im ponúkali aj finančnú pomoc. Netrvalo dlho a balíček dostávali fínske mamičky v celej krajine. Aktuálne poskytuje fínska vláda balíčky v spolupráci s vládnou inštitúciou Kela, ktorá poskytuje balíčky ako sociálne zabezpečenie.

Balíčky sú v krajine veľmi populárne a ročne ich poskytnú v množstve približne 40 000. Vláda okrem toho poskytuje aj 60 000 materských príspevkov. Čo na to hovoríte? Páčila by sa vám takáto pomoc od štátu?

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights