sobota, 27 júla, 2024

Ľudia, ktorí často meškajú sa stanú úspešnejším. Ale prečo?

Vedci tvrdia, že ľudia, ktorí stále meškajú Vám neprejavujú takto neúctu. Psychologicky existujú 2 typy ľudí. Prvý typ A je viac agresívny, sebakritický, súťaživý a dochvíľny. Druhý typ B má tendenciu meškať, je trpezlivý, bezstarostný a pokojný. Taktiež oplývajú inými vlastnosťami, ktoré z nich robia viac úspešných ľudí.

V tomto článku Vám odhalíme prečo sú nedochvíľny ľudia viac úspešný po pracovnej stránke.

 

# 1  Sú viac kreatívni

Osobnosti typu B majú vyššiu úroveň predstavivosti a to je im veľmi nápomocné pri prácach vyžadujúcich kreativitu. Neboja sa porušiť pravidlá a výjsť z vyjazdených koľají. Majú tendenciu pozerať sa na všetko ako celok a nezaoberajú sa detailami. Táto vlastnosť je vlastnosťou podnikateľov a lídrom, ktorí sa stanú úspešnými častejšie ako ostatný. Keď pracujú, často strácajú pojem o čase ale aj napriek tomu vedia podať nadštandardný výkon s výbornými výsledkami.

 

Man Holding Ice Cream Cone Under Cloud

Zdroj: pexels.com

 

# 2  Sú viac optimistickí

Štúdie odhalili, že ľudia, ktorí všade meškajú sú viac optimistickí. Vďaka tejto vlastnosti majú väčšiu tendenciu uspieť v živote a nevzdávať sa. Psychológ Martin Seligman vykonal výskum, ktorý poukázal na to, že najoptimistickejší predajcovia predajú toho viac až o 88% ako tí, ktorí sú pesimisti. To znamená, že optimisti stále napredujú aj keď narazia na problém pretože veria v to, že existujú rôzne možnosti.

 

Woman Holding a Smiley Balloon

Zdroj: pexels.com

 

# 3  Vedia robiť viac vecí naraz

Ak Váš priateľ stále mešká nie je to pravdepodobne preto lebo je lenivý. Existuje niekoľko ľudí, ktorí sa snažia urobiť veľa vecí naraz čo im zvyšuje pravdepodobnosť na úspech. To, že sú schopní robiť viac vecí naraz často vedie k tomu, že strácajú pojem o čase. No túto vlastnosť musia mať pod kontrolou a snažiť sa zorganizovať deň spôsobom aký vyhovuje všetkým a aby nenechali nikoho čakať.

 

Person Sitting Facing Laptop Computer With Sketch Pad

Zdroj: pexels.com

 

# 4  Sú viac oddýchnutí

Osobnosti typu B sú viac oddýchnutí pretože zažívajú nižšiu úroveň úzkosti a to im pomáha byť odolnejším voči stresu. Ak sa vyskytne niečo urgentné nepanikária. Táto vlastnosť je veľmi dôležitá pre prácu pretože menej stresu znamená lepšiu prácu. Síce často meškajú ale spravidla urobia oveľa menej chýb. Na svete neexistuje nič čo by nemohlo počkať.

 

Woman posing. Wearing White Dress Shirt Sitting on Window

Zdroj: pexels.com

 

# 5  Sú perfekcionisti

Chystáte sa na stretnutie, vymeníte si košeľu, upravíte si makeup potom sa presvedčíte, že ste vypla žehličku a to hneď dvakrát. Nakoniec zistíte, že meškáte. Iná štúdia tvrdí to, že ak máte zaužívané robiť všetko dokonale budete meškať no pritom ste dobrý pracovník. Nikdy nič nenecháte rozpracované a snažíte sa urobiť si svoju prácu perfektne. Nie je žiadnou záhadou prečo takých ľudí povýšia.

 

Brown Leather Bag, Clothes, and Macbook

Zdroj: pexels.com

 

Aj Vy často všade meškáte? Myslíte si, že ste vďaka tomu úspešnejší alebo Vám to strpčuje život?

zdroj:brightside.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights