Matovič chce vypnúť krajinu a Sulík chce otvárať ďalšie obchody. Poslanec SMER-u kritizuje ich komunikáciu z verejnosťou!

Na Slovensku sa v spojení s koronavírusom zaviedli prísne opatrenia pomerne skoro oproti iným krajinám. Väčšina obchodov je zatvorená, niektorí ľudia pracujú z domu a mimo svojho bydliska musíme nosiť rúška alebo inú ochranu horných dýchacích ciest. Po novom sa na tlačových besedách často skloňuje slovo blackout (vypnutie krajiny). Čo sa vlastne v najbližších dňoch bude diať?

 

Bude sa zatvárať či otvárať?

Zatiaľ čo premiér Igor Matovič uvažuje o spomalení ekonomiky, minister hospodárstva – Richard Sulík – chce otvárať ďalšie obchody. Len nedávno sa znovu otvorili kvetinárstva, záhradníctva, optiky, servisy bicyklov či zariadenia na vykonávanie STK. Richard Sulík sa v diskusnej relácii O 5 minút 12 vyjadril, že by sa mali otvoriť ďalšie obchody inak na to doplatí naša ekonomika.  „Pokiaľ  si nechceme ekonomiku úplne zruinovať, tak najneskôr po Veľkej noci by sme mali otvoriť ďalšiu časť predajní,“ vysvetľuje Sulík.

Vypnutie krajiny zruinuje ekonomiku

Premiér Matovič má však na celú situáciu iný pohľad. „Čo viac ublíži ekonomike, že bude 30 %  udusená najbližší rok a na konci budeme mať 30 % ľudí nezamestnaných, alebo teraz naberieme odvahu a vypneme ekonomiku napríklad o 60 %, ale takýmto spôsobom umožníme, že za mesiac bude úplne normálne môcť ekonomika nabehnúť,“ načrtol nový premiér. No Sulík mu však oponuje tým, že takýto postup je “spoľahlivá cesta ako si zruinovať ekonomiku.”

 

Za nejednotnosť ich kritizoval poslanec SMER-u, Peter Žiga, tvrdí, že ľudí tým mätú. „Jeden hovorí jedno, druhý druhé a, vy ste jedna vláda. Trošku si usporiadajte komunikáciu smerom navonok, aby ste nevytvorili chaos,“ tvrdí Žiga. Sulík sa voči jeho výčitkám ohradil tým, že v ich vláde je ešte stále dovolené povedať si svoj názor.

zdroj:aktuality.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Matovič chce vypnúť krajinu a Sulík chce otvárať ďalšie obchody. Poslanec SMER-u kritizuje ich komunikáciu z verejnosťou!”