Novorodeniatka v tejto nemocnici dostávajú drobné ochrany tváre pred koronavírusom

Títo malí novorodenci, ktorí sa narodili do sveta, ktorý ovládla globálna pandémia potrebujú vlastnú ochranu. Thajská nemocnica nedávno prišla s fotografiami novorodencov, ktorí nosia ochranné tvárové štíty „pretože bezpečnosť je to, na čom nám najviac záleží,“ uviedli predstavitelia nemocnice. Miestne thajské médiá informujú, že štíty, ktorými sú vybavené novonarodené deti sú súčasťou úsilia o to, aby boli matky v nemocnici pokojné.

Novonarodené deti v Thajsku sú vybavené štítmi na tvár

Deti narodené v nemocnici v Thajsku sú vybavené špeciálnymi plastovými ochrannými štítmi, ktoré ich chránia pred koronavírusom a kontamináciou. Tieto drobné masky na tvár sú navrhnuté tak, aby zabránili akýmkoľvek kvapôčkam prenášajúcim vírus z kašľa alebo kýchania a nedostali sa na malé ľudskej tváre.

Image credits: Lillian Suwanrumpha

Títo malí ľudia, ktorí sa narodili do sveta ovládnutého pandémiou potrebujú ochranu

 

Vo vyhlásení zverejnenom na Facebooku lekári v nemocnici Praram 9 v hlavnom meste Thajska v Bangkoku uviedli, že masky sa používajú „pretože najviac záleží na bezpečnosti“. Fotografie zdieľané z pôrodnice ukazujú, že sestry majú chirurgické rúška, zatiaľ čo novorodencov držia zabalené v prikrývke a tie sú vybavené malými plastovými štítmi.

 

Týmto pracovníci nemocnice dúfajú, že matkám dodajú „pokoj“

Ako uvádza správa BBC Thailand, tvárové štíty sa nesmú nosiť stále – bolo by to nehygienické. Namiesto toho sú určené pre prípady, keď rodičia nemajú iné možnosti – napríklad pri preprave detí z nemocnice do ich vlastného domu.

Image credits: Lillian Suwanrumpha

Deti nosia ochranné štíty iba dočasne, napr. keď idú domov z nemocnice

 

Aj keď sa uvádza, že koronavírus je oveľa nebezpečnejší pre ľudí starších ako 65 rokov, vírus môže postihnúť ľudí všetkých vekových skupín. V súčasnosti má Thajsko 2 551 potvrdených prípadov koronavírusov a 38 úmrtí.

Ľudia na internete z toho mali zmiešané pocity

Image credits: Lillian Suwanrumpha

zdroj:boredpanda.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Novorodeniatka v tejto nemocnici dostávajú drobné ochrany tváre pred koronavírusom”