Zdravotná sestra slúži ľuďom, ktorí hovoria zdravotníckym pracovníkom, aby „sa prestali sťažovať, na toto ste sa prihlásili“ 

Lekári a zdravotné sestry sú v prvej línii v boja proti koronavírusu. Ich životy sú teraz ťažšie ako kedykoľvek predtým a niektorí sa rozhodli zverejniť svoje skúsenosti online. Zatiaľ čo väčšina používateľov internetu vyjadruje podporu lekárom a zdravotným sestrám, niektorí im hovoria, aby sa „prestali sťažovať“.

Po tom, čo jedna sestra počula, ako by sa mala prestať sťažovať, pretože to je ich práca, jedna sestra to už nemohla vydržať a zverejnila svoje myšlienky o boji proti Covid-19.

Išla do detailov, ako presne sa pandémia líši od normálnej chrípky. 

Jedna zdravotná sestra nedokázala vystáť ľudí, ktorí hovorili o zdravotníckom  personáli, aby sa „prestali sťažovať“, a tak zverejnila svoje myšlienky online

 

Zatiaľ čo niektorí podporovali posolstvo príspevku TurtMaGurt3, iní tvrdili, že zdravotnícki personál sa zaviazal k tejto a aj podobnej situácii. Porovnali ich ku „vojakom v inej vojne“, ktorí musia plniť svoje povinnosti bez ohľadu na to, čo príde. Aj keď reakcie na príspevok TurtMaGurt3 boli zmiešané, nemôžme poprieť, že začala online diskusia s viac ako 9 000 komentármi a s viac ako 184 000 zobrazeniami.


Zdravotný pracovník nie je jediný (či už ide o čerstvého lekára z lekárskej fakulty alebo skúseného veterána), ktorý poukázal na to, ako je súčasná situácia netypická a stresujúca. Napríklad sestra z pohotovosti v New Yorku s 12 ročnými skúsenosťami povedala pre BBC, že nie je dostatok vybavenia na starostlivosť o pacientov.
BBC odhalila, že lekári a zdravotné sestry dostávajú na prídel osobné ochranné prostriedky. „Dostávame jednu masku N-95 a musíme ju znova použiť na piatich smenách.“


„Pred touto pandémiou sme nikdy nepoužívali toto vybavenie. Bolo na jednorazové použitie a potom sme ho vyhodili. Teraz nám bolo povedané, aby sme ju použili na našu smenu, odložili ju do papierového vrecka a použili na ďalšiu smenu. Po piatich smenách dostaneme novú. Dochádzajú nám základné zásoby, pretože všetci naši pacienti ich potrebujú veľa“ uviedla.


Či už veríte, že lekári a zdravotné sestry sa na to prihlásili alebo sa neprihlásili je zrejmé, že je pre nich ťažké a nebezpečné vykonávať svoju prácu, zatiaľ čo niektorí nemajú základné vybavenie. Ak vo svojom živote poznáte lekárskych odborníkov, pošlite im svoju lásku a podporu. Potrebujú to teraz.

 

Niektorí ľudia úplne súhlasili so správou sestry, zatiaľ čo iní mali iný názor

zdroj:boredpanda.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zdravotná sestra slúži ľuďom, ktorí hovoria zdravotníckym pracovníkom, aby „sa prestali sťažovať, na toto ste sa prihlásili“ ”