Hygienici povolili pobyt na ihriskách. Rodičia však musia dodržiavať prísne pravidlá

Vývoj koronavírusu sa v týchto dňoch stabilizuje a počet nakazených rapídne klesol. Práve táto priaznivá situácia priviedla epidemiológov a hygienikov k otvoreniu detských ihrísk v exteréroch obcí či mestských častí. Rodičia s deťmi tak môžu opäť  tráviť voľný čas opäť na čerstvom vzduchu medzi panelákmi, no aj to má svoje prísne určené pravidlá.

Rodičia detí musia dodržiavať prísne hygienické opatrenia, o čom informovala Daša Račková, hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ). Jedným zo základných pravidiel je obmedzený počet detí na jednom ihrisku. Detí by malo byť na ihrisku toľko, aby bol medzi nimi dostatočný odstup a to minimálne 2 metre. Okrem toho musia mať stále nasadené ochranné rúška. 

Rodičia majú povinnosť zabezpečiť minimálny kontakt svojho dieťaťa s inými deťmi a taktiež by mali mať dezinfekčný prostriedok na ruky. Prevádzkovatelia ihrísk sú povinní ihriská dezinfikovať a pravidelne upratovať. Dezinfikovať by sa mali najmä dotykové plochy. V rámci ochrany zdravia na pieskoviskách, prevádzkovatelia by ich mali pravidelne prehrabávať a raz za týždeň preliať pitnou vodou.

Zdroj: tvnoviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Hygienici povolili pobyt na ihriskách. Rodičia však musia dodržiavať prísne pravidlá”