sobota, 27 júla, 2024

Karanténa skončila a čo ďalej? Indický Jógin nám povedal, čo by sme mali urobiť

Sedíme doma a myslíme si, že čoskoro bude po všetkom, znova sa začneme usmievať a pustíme sa do každodenných povinností. Ľudia budú opäť pracovať naplno a budeme naďalej žiť tak, ako sme to robili predtým. Mnoho ľudí však verí, že minulosť sa už nevráti: za krátke obdobie sa ľudstvo navždy zmenilo. Čo sa stane, keď skončia tieto opatrenia?

Niektorým z nás sa zdá, že už nič nebude ako predtým, pretože v rekordnom čase sa museli ľudia naučiť ovládať nové modely života. Inými slovami, boli sme svedkami alternatívnej sociálnej interakcie.

bezdrôtový, celosvetový, covidPexels

Existujú ľudia, ktorí sa začali zaujímať o svoju duchovnú stránku. Ak aj vy patríte k nim, môžete sa inšpirovať slávnym indickým jogínom menom Sadhgurua.

Toto sú jeho myšlienky o súčasnej situácii…

„Je to ako v podobenstve o králikovi, ktorý našiel v jame žabu. Hľadal rebrík, ktorý by jej pomohol dostať sa von, a keď sa vrátil, zistil, že už tam nie je. Ukázalo sa, že zatiaľ čo králik bol preč, had sa vplazil do jamy a žaba vyskočila. Rovnako tak aj ľudia. Kríza je pole príležitostí a vírus je had, ktorý sa vplazil do vašej diery.

wAAACwAAAAAAQABAEACAkQBADs=dailytimes.com

Ak už karanténa a izolácia trvá nejakú tú dobu, všetko, čo sa predtým považovalo za známku úspechu, môže stratiť svoj význam a hodnotu. Nevieme, ako dlho to bude trvať. Nikto nie je schopný nič predpovedať. To je dôvod, prečo každý z vás musí dosiahnuť vrchol svojich schopností, bez ohľadu na to, čo by to malo byť. Had sa vplazil do jamy a ak nevyskočíte, je to váš koniec. “

Čo môžeme urobiť

„Už od materskej školy nás „očkovali“ týmto presvedčením: Chcem byť číslo jedna! To, čo nás učia, je rivalita. V tejto situácii to môže spôsobiť viac škody, než úžitku, pretože problém si vyžaduje súdržnosť. Ak budeme súťažiť, môžeme zomrieť obaja. Ak chcete byť číslo jedna, potom musíte ako prví zmiznúť z povrchu zeme. Vírus pomôže.

Musíme využiť situáciu. Ľudstvo bude pociťovať solidaritu, pretože sa to nestane len v niektorých krajinách, ale na celom svete. Preto sa musíme povzniesť nad touto situáciou v rámci našich možností.

bezstarostný, džínsová bunda, fotografovaniePexels

Ľudstvo si urobilo prestávku. Tieto týždne by sa mali využiť na to, aby sme sa stali lepšími. Nemusíte to veľmi preháňať, aj tu platí, že menej je niekedy viac. Je to ako letné prázdniny, ktoré môžete skutočne využiť. Som presvedčený, že ľudstvo by sa malo zastaviť každý rok aspoň na tri týždne. Uvidíte, bude sa vám to páčiť.“

Určite mnohí z vás súhlasia so Sadhguruom: ľudstvo musí zodpovedne prehodnotiť svoju úlohu na planéte. Ak sa správame, akoby nám príroda niečo dlhovala, potom sa iné formy života, ako napríklad vírusy, pokúsia nájsť pre seba iné prostredie. Môžeme sa ním stať my, ľudia. To by urobil aj človek, keby mu hrozilo vyhynutie. Preto sa oplatí hľadať súlad so svetom, v ktorom žijeme. Nemáme žiadne výlučné právo na život.

blaho, človek, duševná pohodaPexels

Čo sa stane po skončení karantény? Je vysoká pravdepodobnosť, že keď opustíte svoje domovy, zrazu uvidíte svojich priateľov ako nových ľudí. A vy sami sa pre nich stanete „objavom“. Alebo sa nezmení vôbec nič a vy sa znova ponoríte do obvyklej rutiny, v ktorej je ťažké sa usmievať a byť šťastný. Závisí to len od vás.

 

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights