sobota, 27 júla, 2024

Otváranie škôl v máji? Podľa ministra školstva Gröhlinga to je viac než pravdepodobné!

Podľa ministra školstva, Branislava Gröhlinga, je pre prvákov potrebné precvičenie abecedy pod odborným dohľadom učiteľov a pre stredoškolákov psychohygiena.

Otváranie škôl je veľmi zásadnou témou, ktorá sa aktuále ireši. Aj napriek pozitívnemu vývoju koronavírusu sú odborníci zdržanliví a odporúčajú počkať ešte pár týždňov. Finalný termín otvárania školských zariadení bude závisieť od odporúčaní epidemiológovia a hygienikov, no minister verí, že to bude maximálne na začiatku júna.

Podľa dostupných informácií má otváranie prebiehať v niekoľkých fázach. Prvou má byť otvorenie materských škôl. Následne sa má otvoriť prvý stupeň a piaty ročník základných škôl. Druhý stupeň a stredné školy sa majú otvoriť až po bezproblémovom prechode prvých fáz. Rozhodnutie by mali vydať samosprávy alebo iní zriaďovatelia škôlok a škôl.

Stredoškoláci by sa mali do školy vrátiť až počas posledných 2 týždňov a to z dôvodu potrebnej psychohygieny a socializácie. Ich vyučovane bude do konca školského roka prebiehať dištančne. Vladimír Krčméry, uznávaný slovenský epidemiológ, sa k ministrovmu názoru prikláňa, no podotkol potrebu toho, aby stredoškoláci a vysokoškoláci absolvovali dištančnú formu výučby aj najbližšie 2 mesiace.

Ak si myslíte, že žiaci na prvom stupni sa do školy vrátia v plnom počte, mýlite sa. Minister zdôraznil, že počty v jednotlivých triedach budú obmedzené a mnoho vecí sa ešte musí prehodnotiť. Okrem toho spomenul, že vyučovanie bude prebiehať inak a to skôr výchovnou formou. Okrem toho podotkol potrebu zopakovania abecedy, číslic a motoriky pre prvákov, pre ktorých sú základy veľmi podstatné. Maximálny počet žiakov v jednej triede sa ešte bude prehodnocovať, no vyzerá to na 13.  Školy tak budú musieť jednotlivé triedy rozdeleniť na polovicu, alebo na tretiny. Aktuálne je otváranie škôl nastavené vo štvrtej fáze uvoľňovania opatrení, no všetko sa ešte môže zmeniť.

Premiér Igor Matovič tvrdí, že ak nás ohorzí druhá fáza koronavírusu na jeseň, deti sa môžno do škôl nevrátia ani vtedy.

Zdroj: tvnoviny.sk

zdroj foto : Branislav Gröhling – Vzdelanie je budúcnosť krajiny

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights