Podľa Matoviča to budú mať maturanti 2020 ťažké. Budú mať problém uplatniť sa

Matovič prehovoril o realite, ktorá čaka maturantov 2020. V politickej relácii sa dokonca vyjadril, že maturanti z roku 2020, to budú mať v praxi omnoho ťažšie. Dokonca zavtipkoval, že po pohovore im bude často oznámené niečo ako: „Tak my sa vám ozveme.“

Vo štvrtkovom televíznom vysielaní TV JOJ, premiér Igor Matovič prezradil, že skúška dospelosti, ktorá minula tohtoročných maturantov, ich koniec koncov doženie. Tohtoročné maturity sa úplne zrušili, tak v písomnej ako aj v ústnej forme. Branislav Gröhling, minister školstva tak rozhodol kvôli hrozbe koronavírusu. Maturanti dostanú maturitné vysvedčenie na základe premieru známok zo všetkých predchádzajúcich rokov štúdia. Minister im však ponúkol možnosť maturovať aj klasickou formou. Táto forma je určená pre tých, ktorí so zaokrúhlenou známkou nesúhlasia.

Vyjadrenie premiéra v spomínanej relácií zdieľala aj satirická facebookova stránka Zomri. Na nasledujúcom videu si môžete pozrieť časť z rozhovoru, v ktorom premiér zopakoval vtip o maturantoch, ktorý koluje internetom už niekoľko týždňov.

https://www.facebook.com/zomriofficial/videos/2903336223117519/

Aj napriek poskytnutiu možnosti maturovať klasickým spôsobom, ju využilo len necelé percento maturantov. Predpokladáme, že neboli spokojní so známkou, ktorá im bola vypočítaná na základe premieru zo všetkých predchádzajúcich rokov štúdia. Celkový počet maturantov, ktorí sa rozhodli odmaturovať klasicky je 392. Maturity budú mať klasicky alebo dištančne v priebehu mája či júna.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Podľa Matoviča to budú mať maturanti 2020 ťažké. Budú mať problém uplatniť sa”