sobota, 27 júla, 2024

Prečo by ste si mali vyskúšať život v jednej domácnosti no v dvoch rôznych izbách?

Princípy šťastného manželstva sú známe nejednému páru.

Nie je žiadnym tajomstvom, že bez dôvery, vzájomného porozumenia a podpory nie je možné vybudovať harmonické manželské vzťahy, či iné akékoľvek iné bližšie vzťahy s ľuďmi.

Či už je to láska alebo priateľstve, akýkoľvek vzťah si vyžaduje vytvorenie a dodržiavanie určitých osobných hraníc. V skutočnosti sa stávajú potvrdením dôvery a vzájomného porozumenia pri zjednotení dvoch ľudí.

ceremónia, dvojica, jedloPexels

Dnes vám prezradíme, ako sa naučiť rešpektovať svojho partnera. A čo je najdôležitejšie – ako ukázať svojmu partnerovi ochotu vybudovať si zdravý rodinný vzťah.

 

PRINCÍPY ŠŤASTNÉHO MANŽELSTVA

Tu vznikajú 3 hlavné otázky

  • Ako si osvojiť princípy šťastného manželstva a naučiť sa ich uplatňovať v živote?
  • Prečo sa niektorí ľudia rozhodnú rozviesť po prvom roku manželstva?
  • A ako dokážu ostatní žiť v pokoji a harmónii až do vysokého veku?

Inšpiratívnou odpoveďou na tieto otázky bol príbeh jednej našej čitateľky.

„S Ivanom sme boli manželmi viac ako päť rokov. Väčšinu života sme spolu strávili v jednoizbových prenajatých bytoch,“ hovorí Xénia.

„Na začiatku nášho manželského života sme si nemohli dovoliť priestrannejšie bývanie. Byť sám so svojimi myšlienkami a pokojne sa venovať svojim veciam. Práve to boli veci, ktoré sa nám nikdy nedarili dosiahnuť. Z tohto dôvodu sme s manželom mali neustále rôzne konflikty.

argumentovať, bitka, bojPexels

Samozrejme, zriedka došlo aj k vážnejším výmenám názoru. No malé hádky týkajúce sa domácnosti boli na dennom poriadku.

Napríklad aj taká bežná otázka, či má byť okno otvorené alebo zatvorené,“ s úsmevom hovorí Xénia.

Ale len pred rokom a pol sa naša finančná situácia výrazne zlepšila. Teraz máme príležitosť presťahovať sa do dvojizbového bytu. Nakoniec sme mali to šťastie získať svoj osobný priestor.

Ešte pred presťahovaním sme sa s manželom dohodli, že budeme bývať v rôznych izbách. Na jednej strane môže takéto rozhodnutie vyzerať smiešne, ale neskôr nám to naozaj pomohlo. Naučili sme sa načúvať jeden druhému a začali sme byť k sebe pozornejší.

Dohodli sme sa tiež, že pred vstupom do izby musíme zaklopať. Ak chce byť niekto z nás sám, nemôžeme hneď otvoriť dvere, musíme odpovedať na klopanie, aby bolo jasné, že sme v poriadku.

Niekomu by sa mohlo zdať, že sme sa týmto spôsobom od seba vzdialili. Naopak, takéto rozhodnutie nám pomohlo zblížiť sa a naučiť sa lepšie tráviť spoločný čas.

Šikovne sme zdolali všetky bežné ťažkosti a koniec so sebou priniesol zaslúženú odmenu. Som si istá, že každý pár by mal aspoň občas praktizovať „spoločne oddelené trávenie času“, zhrnula nadšená Xénia.

apartmán, atmosféra, bielaPexels

Zamysleli ste sa nad tým, ako často ignorujeme skutočnosť, že každý človek by mal mať svoj osobný priestor. Každý má právo na svoj vlastný kútik, kde sa môže na chvíľu skryť. A určite každý potrebuje miesto, kde si môže len tak oddýchnuť a usporiadať si svoje myšlienky bez toho, aby vás rozptyľovali vonkajšie podnety.

Samozrejme, nežiadame vás, aby ste sa okamžite presťahovali do inej izby a spali s manželom (manželkou) oddelene. Chceli sme vám len pripomenúť, že dokonca aj vaši blízki sa môžu stať príčinou vášho stresu alebo únavy.

byť spolu, človek, denimPexels

Preto je potrebné z času na čas dať svojej polovičke príležitosť oddýchnuť si od vašej spoločnosti. Nič nepokazíte, ani keď sa jeden z vás začne nakoniec nudiť. Takýto manželský život sa vďaka tomu nikdy nestane bremenom pre žiadneho z partnerov.

Súhlasíte?

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights