Taliansko zruší cestovné obmedzenia ihneď po tom, čo sa uvoľní lockdown krajiny

Talianska vláda podpísala dekrét, ktorý umožní cestovanie do a z krajiny od 3. júna. Povolenie by malo byť platné v snahe zmierniť opatrenia, ktoré boli zavedené v uplynulých mesiacoch. Povolenie umožní obyvateľom Talianska cestovať medzi regiónmi.  Tento krok predstavuje významný miľník v úsilí krajiny o opätovné otvorenie svojej ekonomiky po viac ako dvoch mesiacoch.

Taliansko má jedno z najvyšších počtov obetí koronavírusu na svete, no číslo nakazených a obetí v posledných dňoch prudko klesol. V krajine zomrelo viac ako 31 600 ľudí, čo je tretí najvyšší počet hneď za USA a Veľkou Britániou.

Keď sa vo februári začali v severných oblastiach Talianska objavovať prípady ochorenia koronavírusu, Taliansko bolo prvou európskou krajinou, ktorá zaviedla celoštátne obmedzenia.

Tieto opatrenia sa však začali zmierňovať začiatkom tohto mesiaca, keď sa 4. mája opätovne otvorili továrne a parky. Najnovšie povolenia podpísal sám predseda vlády Giuseppe Conte dnes.

Niektoré talianske regióny požadujú rýchlejšie zmiernenie obmedzení, no predseda vlády Conte uviedol, že opatrenia budú uvoľnené postupne tak, aby sa predišlo druhej vlne COVID-19. Obchody a reštaurácie sa majú znovu otvoriť 18. mája za predpokladu dodržiavania sociálneho dištancovania. Katolícka cirkev sa dokonca pripravuje na obnovenie omší.

Všetky cestovné obmedzenia by sa mali v Taliansku úplne zrušiť 3. júna.

Oznámenie o nových povoleniach prišlo takmer okamžite po tom, čo krajina zaznamenala prudký pokles denného počtu obetí. Začiatkom tohto týždňa bol vládou schválený aj stimulačný balík vo výške 55 miliárd EUR, určený na kompenzáciu hospodárskeho dopadu pandémie na podniky a rodiny.

Zdroj: bbc.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Taliansko zruší cestovné obmedzenia ihneď po tom, čo sa uvoľní lockdown krajiny”