Za krádež jedla v hodnote 5,26 € jej hrozí trest odňatia slobody na pol roka

Na Slovensku, konkrétne v Dubnici, sa minulý týždeň odohrala krádež jedla v malej hodnote 5,26 €. Len 34 ročná žena sa jedlo rozhodla ukradnúť v potravinách, no netušila, že táto navinná krádež, klasifikovaná ako priestupok, sa premení na prečin, za ktorých skončí za mrežami až na 6 mesiacov dočítate sa v reportáži od Televízia Markíza .

Hovorkyňa polície v Trenčíne prezradila: ,,Obvinená žena odcudzila v obchodnom dome bez použitia násilia potraviny v hodnote 5,26 € a to tým spôsobom, že tento tovar si povkladala do prinesenej kabelky a prešla cez pokladničnú zónu bez zaplatenia.” Mladá, 34 ročná žena, je aktuálne obvidená z prečinu krádeže.

Mláda žena bude zrejme za mrežami až pol roka z dôvodu, že tento rok, konkrétne 13. mája 2020, už raz bola v Trenčíne rozhodnutím Okresného súdu, odsúdená pre prečin krádeže. Podľa zákona, trest odňatia slobody hrozí tomu, kto bol za rovnaký prečin v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený.

Podľa televízie Markíza je žena na pohľad podvyživená a jediné čo chcela, bolo zjesť cibuľu a kravský syr. Pri predchádzajúcom odsúdení bol žene uložený podmienečný trest odňatia slobody na 6 mesiacov, pričom mala skúšobnú dobu jeden rok. Jednou z podmienok je v skúšobnej dobe aj snaha o nájdenie zamestnania.

Zdroj: Televízia Markíza

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Za krádež jedla v hodnote 5,26 € jej hrozí trest odňatia slobody na pol roka”