Dcéra Jany Kirschner chcela vedieť, čo je rasizmus. Speváčka jej to vysvetlila netradičným spôsobom

Pred niekoľkými dňami sa v Amerike udial incident, ktorý zasiahol ľudí na celom svete. Boj proti rasizmu sa stal realitou, ktorá sa nesmie zastaviť. K nešťastnej udalosti zabitia Afroameričana Georgea Floyda sa vyjadrila aj známa slovenská speváčka Jana Kirschner. K tejto téme sa vyjadrila nezvyčajným spôsobom. Svoj príspevok zverejnila na Instagrame s fotografiou svojej dcéry, ktorá drží transparent s nápisom „NO TO RACISM“.

Speváčka vo svojom príspevku spomína: „Keď sme našli na zemi ležať tento nápis, moja vtedy 6 ročná dcéra sa ma opýtala: “Mami, what does it mean racism?” Jana jej na otázku spočiatku nevedela odpovedať, pretože sa nad tým nikdy nezamýšľala, no napokon vymyslela odpoveď ako z učebnice. Inšpirovať by sa mali všetci rodičia. Celý príspevok si môžete prečítať tu:

https://www.instagram.com/p/CA7YuuenEm9/?utm_source=ig_embed

Pod zverejnenú fotografiu napísala: „Keď sme našli na zemi ležať tento nápis, moja vtedy 6 ročná dcéra sa ma opýtala: “Mami, what does it mean racism?” Ako len vysvetliť tú vec? Všimla som si, že deti prirodzene necítia potrebu deliť ľudí do kategórií, nevychádza to z nás, nie je nám to dané ani prirodzené.

TO niečo prichádza neskôr. Pod vplyvom názorov komunít, kde vyrastáme, spoločnosti, kde žijeme a pracujeme, inštitúcií ku ktorým vzhliadame a vkladáme do nich našu dôveru…Verím, že raz príde čas, keď sa nás naše deti opýtajú tú istú otázku a my budeme môcť povedať : “That’s history.” One love, one heart.“

Zdroj: funradio.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dcéra Jany Kirschner chcela vedieť, čo je rasizmus. Speváčka jej to vysvetlila netradičným spôsobom”