Nákupné hodiny pre seniorov sú zbytočnosťou. Obchodníci žiadajú ich zrušenie

V aktuálnych dňoch sa na Slovensku vyvíja počet nakazených koronavírusom veľmi priaznivo. V posledných dňoch sme viackrát zaznamenali nulový prírastok nakazených. Odborníci vyhlásili, že kĺzavý medián je aktuálne taktiež na nule, čo povzbudilo politikov a odborníkov k masívnemu uvoľňovaniu opatrení. Slováci boli v uplynulých týždňoch veľmi zodpovední, no nemôžu očakávať, že sa všetky zavedené opatrenia zrušia v priebehu pár dní.

Zväz obchodu SR zverejnil vyhlásenie,

ktoré tvrdí, že práve teraz je ten správny čas na zrušenie nezmyselných opatrení, medzi ktoré opatria aj stále platné vyhradené nákupné hodiny pre seniorov. Martin Katriakprezident zväzu dodal, že vláda má čím skôr zrušiť vyhradený čas nákupu pre seniorov a hygienické opatrenia, zahrňujúce potrebu vyhradenia 15 metrov štvorcových na jedného zákazníka.

Zväz obchodu SR tvrdí, že aktuálne je počet nakupujúcich v obchodoch rovnaký ako pred koronakrízou a tak nemá význam, aby namiesto nakupovania, zákazníci čakali pred obchodom, rovnako v dave ľudí, v rade. Okrem toho členovia dodali, že mnoho obchodov je v čase vyhradenom pre seniorov úplne prázdnych, pretože tieto obchody daná veková kategória nevyhľadáva. Vláda sa však bráni, že nariadenie vyhradených nákupných hodín pre seniorov, od 9:00 do 11:00, je platné len ako odporúčanie a je na samotných obchodných reťazcoch, ako sa k tomu postavia.

Zväz taktiež spomenul potrebu zrušenia obmedzenia počtu nakupujúcich. Aj napriek tomu, že Slovensko ostáva ohrozené, je potrebné vrátiť život do starých koľají. Odborníci však naopak tvrdia, že dezinfekcia rúk a odstupy by sa mali dostať do nášho každodenného života aj po pandémii COVID-19.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nákupné hodiny pre seniorov sú zbytočnosťou. Obchodníci žiadajú ich zrušenie”