sobota, 27 júla, 2024

Pandémia ich rozdelila: Dojímavé stretnutie po odlúčení manželov, ktorý sú spolu už 70 rokov!

S nástupom pandémie koronavírusu boli mnohé rodiny od seba odlúčené. Návštevy v nemocniciach či v sociálnych zariadeniach boli zakázané aj mnohí živitelia rodiny ostali “uväznení” v zahraničí. Smutný príbeh so šťastným koncom prežili aj manželia Jean (89) a Walter (91) Willard, ktorý sú zosobášený už úžasných 70 rokov. Vďaka vľúdnosti pracovníkov domova dôchodcov mohli byť manželia po dlhom odlúčení opäť spolu.

Trávili spolu každú chvíľu

Dcéry, Wendy a Wanda, rozpovedali pre portál CBS6 príbeh ich rodičov. Tvrdia, že aj na svoj vek boli obaja z nich zdraví až do minulého roka. Mama Jean spadla a zlomila si panvu, neskôr bola prevezená do domova dôchodcov v meste Troy. Okrem toho javila aj známky demencie. Našťastie pre Waltra bol domov dôchodcov neďaleko ich domu a preto ju tam chodila navštevovať každý deň.

Môj otec tam chodieval každý deň a strávil tam s ňou takmer celý deň, zo začiatku tam bol od skorého rána až do času, keď išla spať,” prezradila dcéra Wendy. No nástup pandémie nerozlučnú dvojicu rozdelil, keďže kvôli opatreniam boli domovy dôchodcov uzavreté. Nemalo to na nich dobrý vplyv, keďže Jean preplakala celé dni a chcela sa so svojim manželom stretnúť. Podľa Wendy to odvtedy išlo s otcom “dole vodou”. 

 

Zdroj: cbs6albany.com

S Walterom to nevyzeralo dobre

Dôkazom toho je aj to, že Walter spadol a spôsobilo mu to krvácanie do mozgu. Podstúpil operáciu a neskôr ho prijali do rehabilitačného centra. Preto rodina ďalej nezaháľala a snažila sa rodičov opäť spojiť. Nebolo to ale ľahké, keďže protokoly boli prísne a preto nemohli Waltra previesť do domova dôchodcov, kde bola aj jeho manželka Jean.

Príjmová kancelária ich zamietla so slovami: “Máme prípady koronavírusu a nemôžeme nikoho pustiť dnu.”. Wendy však objasnila kompetentným jej obavy, že jedného z nich môžu hocikedy stratiť. Preto sa bála, že jej rodičia sa už nikdy neuvidia. “Je niečo čo by sa dalo spraviť? Sme odhodlaní riskovať, môj otec je ochotný riskovať,” prosila Wendy. Hneď po odoslaní správy ju kontaktovali a boli odhodlaní Wendy a jej rodičom dopriať čo chcú – byť opäť spolu. 

Dvojica sa tak mohla po dlhom odlúčení mohla opäť stretnúť. Obe dcéry boli šťastím celé bez seba a neubránili sa slzám, keď dostali dobrú správu. Jean a Walter počas celého stretnutia plakali, objímali a prišla aj pusa. “Oh zlatko som tak rád, že ťa vidím,” povedala Jean Walterovi. Teraz má dvojica spoločnú izbu v domove dôchodcov a vidia sa tak každý deň!

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights