back to top
streda, 24 apríla, 2024

Pravidlá internetovej komunikácie: ako nenaletieť podvodníkom

Naše životy už čoraz viac prebiehajú v online svete, než v tom skutočnom. Hľadáme na internete užitočné informácie, cvičebné videá a dokonca aj mnoho vzdelávacích inštitúcií vedie semináre priamo na webe. A samozrejme, muži a ženy sa stále častejšie stretávajú nie na ulici, ale na internetových zoznámkach či sociálnych sieťach. Keď kedysi sa to považovalo za niečo nehanebné, v dnešnej dobe sa tieto známostí často menia na dlhodobé  vzťahy alebo dokonca šťastné manželstvá.

bočný pohľad, bruneta, četovanie Pexels

Na zoznámkach je však veľa podvodníkov, ktorí hrajú city slobodných, naivných žien. Dnes vám prezradíme triky podvodníkov, ktoré si musíte pamätať už v začiatkoch online zoznamovania sa na internete. Najčastejšie sa s tým stretávajú ženy po 40-tke.

 

Podvodníci vymýšľajú nové spôsoby, ako oklamať dôverčivé ženy. Nepoznajú zábrany, prezentujú sa ako bohatí podnikatelia, pozývajú vás na chutnú večeru alebo sa len chcú zabaviť a uspokojiť svoje úchylky. Najčastejšie používajú aplikácie na zoznamovanie alebo Facebook či Instagram. Ich profily však môžu byť úplným opakom reality.

Copy Space, dáma, dômyselný prístrojPexels

Preto neberte vážne fotografie na profile muža, kde prezentuje svoju finančnú situáciu, silné priateľstvo, milý prístup k deťom. Mnoho mužov tiež miluje písanie básni a nevyhýbajú sa ani overeným frázam, ktoré ulahodia nejednému ženskému srdcu.

Chápeme, že na druhej strane je nedokonalý človek, ale predstava, ktorú si vytvoríme, sa nám zapáči natoľko, že sa do nej vieme rýchlo zamilovať. Keď už príde čas na osobné stretnutie, mnoho žien sa pozerá na svojho pána dokonalého cez ružové okuliare. A potom sa to začne…

 

Triky podvodníkov 

Drahá reštaurácia

Tento plán je starý ako svet, ale ženy naň takmer vždy skočia. Nadišiel čas na dlho očakávané stretnutie a pán z internetu vás pozval do reštaurácie. Prirodzene, dá vám krásnu kyticu, zaplaví vás komplimentmi, objedná tie najlepšie jedlá a drahé víno. Vediete príjemnú konverzáciu, vo vašej hlave si už robíte scenáre o skvelej budúcnosti, potom sa ospravedlní a ide na toaletu.

Čakáte 10, 20 minút a potom si uvedomíte, že muž sa dobre najedol a vy musíte zaplatiť účet. Niekedy sa dokonca musíte zadlžiť, len aby ste zaplatili za krásnu romantickú večeru. A najhoršie je, že ani neviete, kde skutočne žije, čo robí, a jeho meno je s najväčšou pravdepodobnosťou vymyslené.

byť spolu, datľa, dátumPexels

 

Pomoc

Ženy sú stvorenia, ktoré majú v sebe potrebu starať sa nielen o seba, ale najmä o druhých. A podvodníci to často využívajú. Existuje mnoho podobných policajných správ od žien: poznali sa šesť mesiacov, vyzeral byť zaneprázdnený podnikateľ, stretávali sa cez víkendy, nechýbali kvety ani romantika. Mal ale jeden problém – matka trpiaca rakovinou, ktorej platil za liečbu.

Počas večere jej spomenie vážny zdravotný stav jeho matky a netaktným spôsobom ju požiada, aby ste mu do večera poslala na účet nemalú sumu peňazí.

Mnoho žien im prevedie na účet požadovanú sumu a po tom, čo tak urobia, sa muž vyparí. Muž takto podvádza pokojne aj niekoľko žien súčasne. Keď ho polícia vypátra, zistí sa, že nie je žiaden podnikateľ, ale niečí manžel a otec dvoch detí. Nikto netvrdí, že by ste nemali pomáhať, ale len v prípade, ak ste si isté svojím partnerom a jeho matku poznáte osobne.

diagnóza, gramofónová platňa, harmonogramPexels

 

Telefón, laptop nefunguje …

Situácia podobná prvej. Stretli ste muža, možno nie prvýkrát, ale vždy s niekým telefonuje. Môže to byť jeho obchodný partner alebo tá istá matka. Tu je príbeh jednej zo žien: „Stretol som Ivana na jednej internetovej zoznamke. Po prehodení niekoľkých správ ma pozval do reštaurácie. Prišiel po mňa na taxíku s kyticou kvetov. Ale počas cesty stále telefonoval so svoju matku, ktorá bola v nemocnici.

Mal nejaké problémy s telefónom, spojenie bolo neustále prerušené. Sedeli sme v kaviarni, požiadal ma, či mu nepožičiam svoj telefón, aby zavolal mame, pretože ten jeho mu nefungoval. Povedal, že je tam hluk, a šiel na toaletu. Potom som už nevidela ani Ivana, ani môj iPhone.“

chlap, chlapík, človekPexels

 

Vydieranie

V tomto odseku budeme hovoriť o vydatých ženách, ktoré sa stretli s mužom zo sociálnych sieti a románik bol na svete. Aj v prípade, že nie sú vo vzťahu, ženská zvedavosť sa snaží zistiť, kam to povedie, a s vedomím, že je žiadaná, to nenechá len tak. Žena mu porozprávala aj o svojom chladnom manželovi a o všetkých svojich problémoch, kde žije, čo robí …

Po určitom čase začne internetový gavalier vydierať ženu tým, že ukáže ich konverzáciu jej manželovi alebo mu povie o ich stretnutiach. Žena musí previesť mužovi peniaze na účet.

Copy Space, dáma, dojemPexels

 

Lístky

Ženy sa často stretávajú na internete s cudzincami (údajne) alebo s mužmi z iných miest. Keď príde čas na osobné stretnutie, existujú dve možnosti: pozýva vás k sebe alebo chce prísť k vám. Samozrejme, niekto bude musieť zaplatiť sumu za cestovanie.

A tu to začína: nemôže zaplatiť kartou za vlak alebo lietadlo, požiada vás, aby ste mu dali svoje údaje, on si objedná lístky a okamžite vám vráti peniaze. Výsledkom je, že si na vaše náklady urobí dobrý nákup a zjavne to nebudú tie lístky.

cestovanie, cestovať, cestovných dokladovPexels

Mnoho mužov sa spolieha na ženský súcit, alebo zo seba urobia veľkých milionárov. V žiadnom prípade o sebe nehovorte príliš veľa – adresu, miesto výkonu práce, kam chodí dieťa do školy, pretože okrem podvodníkov existuje aj veľa duševne chorých ľudí. Hneď ako uvidíte, že človek je príliš dotieravý, je lepšie s ním prestať komunikovať. Skúste sa dozvedieť o ňom čo najviac informácií a nezabudnite si vložiť jeho fotku do internetového vyhľadávača. Možno sa dozviete prekvapivé informácie, ktoré vás ochránia nielen pred sklamaním, ale aj vybieleným bankovým účtom.

 

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Newsletter

Prečítaj si

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Mám 45 rokov a až dnes som zistila, že na farbe hubky na riad záleží! TOTO BY STE MALI VEDIEŤ

Hubky na umývanie riadu sa nachádzajú v každej kuchyni...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne a otvorene prehovorila o svojom rozhodnutí nemať deti vo videu na TikToku. Žiaľ, musela zverejniť aktualizáciu,...

Manželstvo Richarda Gerea s o 33-ročnou mladšou manželkou, ktorá kedysi spávala na ulici, má „silnú karmickú energiu“

Po tom, čo Richardovi Gerovi stroskotali prvé dve manželstvá, sa herec rozhodol, že sa už nebude zapájať do srdcových záležitostí a mať ďalšie deti,...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína a olív, starobylých kamenných uličkách a malebných plážach  Antonia venovala celý svoj život výchove svojej...
Verified by MonsterInsights